Marvel-elokuvat pitävät elokuvateatterit elossa myös korona-aikana

Marvel-elokuvat olivat lippukassojen todellinen megajyrä viime vuonna.

4.1.2022 14:02

Lippukassatulokset ovat hiljalleen paranemassa sitten vuoden 2020, mutta vielä on paljon tehtävää. Ja jos rehellisiä ollaan, on omikronvariantti pistänyt paikkoja taas kiinni, joten elokuvateollisuus saattaa olla uuden paniikin edessä. Toivottavasti näin ei käy.

Marvel Studios osoitti kuitenkin pitävänsä elokuvateatterit elossa ainakin Yhdysvalloissa. Marvel-leffojen osuus kaikista lippukassatuloista oli vuonna 2021 huimat 30 prosenttia.

Black Widow floppasi taloudellisesti. Se tienasi USA:ssa vain 183,6 miljoonaa dollaria. Syyllinenkin on helppo löytää: Disney päätti julkaista elokuvan sekä teattereissa että Disney Plussassa samanaikaisesti.

Shang-Chi and the Ten Rings tienasi hieman paremmin, 224,5 miljoonaa dollaria.

Vaikkei Venom: Let There Be Carnage ole varsinaisesti Marvel Studiosin elokuva, on se silti liitettävissä MCU:hun. Venom 2 nappasi USA:ssa 212, 5 miljoonan potun.

Eternals oli myös jättimäinen floppi. Se tienasi vain 164,6 miljoonaa dollaria lippukassoilla.

Sitten tuli Spider-Man: No Way Home, joka rikkoi kaikenlaisia ennätyksiä. Se on tällä hetkellä tienannut 609,8 miljoonaa dollaria Yhdysvalloissa.

Marvelin lippukassatulos onkin suurempi kuin yhdenkään muun studion markkinaosuus USA:ssa. Niin suosittuja Marvel-leffat ovat.

Ei Marvelin leffoista tarvitse pitää, mutta olisi suorastaan epärehellistä väittää, etteivätkö ne olisi varsinainen piristyruiske korona-ahdingossa sinnitteleville elokuvateattereille.

Toivottavasti sama meno jatkuu tänä vuonna. Tulossa ovat ainakin Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Thor: Love and Thunder, Black Panther: Wakanda Forever sekä Sonyn Morbius ja Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One).

Lähde: JoBlo

Lisää luettavaa