Marvelin kelkkaan hypännyt Stallone kutsuu supersankareita moderneiksi jumaliksi – teki myös hienon eleen Guardians of the Galaxyn eteen

Action-legenda Sylvester Stallone nähdään Guardians of the Galaxy Vol. 2:ssa melko isossa roolissa, josta voi päätellä yhtä ja toista.

Stallone kertoi, että hänellä on tärkeämpiäkin syitä näytellä Guardiansissa kuin pelkkä lihava tilipussi. Legenda kertoi seuraavaa taannoisessa lehdistötilaisuudessa.

– Urani alkuvaiheessa kiinnostuin erilaisista mytologioista. Esimerkiksi Joseph Campbellin Sankarin tuhannet kasvot ja vastaavat kiehtoivat minua. Kun aloin tehdä Ramboa, ymmärsin, että kyseessä on evoluutio. Jokaisen sukupolven pitää löytää itsensä, löytää omat sankarinsa ja luoda oma mytologiansa. Marvelin universumi on tämän sukupolven – ja ehkä myös seuraavien sukupolvien – mytologia. Kun Kevin [Feige] kutsui minut mukaan, sanoin heti, että tämä on kiinnostavaa, koska en ole vielä ollut mukana tällaisessa. Olen maanläheinen, olen maan asukki. Tämä elokuva on jotain sellaista, mikä tapahtuu jossain aivan muualla, sellaisessa paikassa, jonka James [Gunn] ja Marvelin väki ovat luoneet. Heidän oma maailmansa, heidän oma todellisuutensa.

– Ilmaisin kiinnostukseni ja sanoin ”kyllä, haluan vierailla siellä. Antakaa minun piipahtaa ja katsoa millaista siellä on ja mihin tulevaisuus meitä on viemässä.” Ja se oli upeaa! Se sai minut myös lähtemään talostani kolmen upean tyttäreni luota. Ja juuri tämän takia annoin heille tilipussini takaisin.

Stallone siis piti Marvel-vierailuaan kunnianosoituksena, eikä halunnut palkkaa vaivoistaan. Siinäpä hieno mies ja upea ele.

Stallone ei todellakaan ole ensimmäinen henkilö, joka sanoo supersankareiden olevan moderneja jumalia ja uutta mytologiaa. Myös jotkut fanit vertaavat Supermania, Batmania ja Iron Mania Zeukseen, Poseidoniin ja Herkulekseen.

Jokainen myytti, taru sekä jumalan- ja maailman syntytarina on hyvin samankaltainen. Esimerkiksi Jeesuksen myytti on samanlainen kuin kreikkalaisen Dionysuksen tai roomalaisen Mithraksen. Egyptistä löydämme taas Orisiksen, jolla on samanlainen tarina kuin Jeesuksella.

Juuri Stallonenkin mainitsema Joseph Campbell kirjoitti kirjassaan siitä, että luultavasti yksi ja sama ihmisen alkumyytti on Krishnan, Buddhan, Jeesuksen ja kaikkien muidenkin sankaritarinoiden taustalla.

Lähde: Epicstream

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut