Näin Star Wars -saaga jatkuu – tässä ensireaktiot: ”Obi-Wanin oma sarja yllättää”

Tätä on odotettu.

Star Wars -fanien hillittömästi odottama uutuussarja Obi-Wan Kenobi alkoi tänään Disney Plussalla kahden jakson voimin.

Sarjan nimiroolissa nähdään jo hahmoa esiosatrilogiassa esittänyt Ewan McGregor, ja mukana on myös Hayden Christensen, joka muistetaan nuoren Anakin Skywalkerin roolista.

Obi-Wan on sarjan alussa kokenut elämänsä karvaimman tappion, kun Anakin Skywalker on kääntynyt voiman pimeälle puolelle.

Episodin toimitus kävi katsomassa ensimmäiset jaksot valkokankaalta Helsingin Tennispalatsissa järjestetyssä kutsuvierasnäytöksessä.

Seuraavassa ensireaktiomme sarjasta.

Lauri Vuotilan mielestä kaksi ensimmäistä jaksoa olivat pätevä alku sarjalle:

”Etenkin kakkosjakso nostaa seikkailun intensiteettiä, kun Kenobi seikkailee Blade Runner -tyylisellä planeetalla. Ensimmäiset jaksot tekevät mitä pitääkin eli herättävät mielenkiinnon jatkoa varten. Kuten ennakkoon arvasikin, parasta sarjassa on Ewan McGregorin roolisuoritus.

Jussi Huhtala oli samaa mieltä Laurin kanssa:

”Parasta Obi-Wan Kenobissa on Ewan McGregor. Hahmossa on karismaa, joka kiinnittää katsojan huomion puoleensa. Ensimmäiset jaksot olivat muilta osin ristiriitainen kokemus.  Tuli tunne, että palaa johonkin lapsuuden suosikkisarjaan ja huomaa, että voi ei: tämä ei olekaan kestänyt hyvin aikaa. Vähän kuin katsoisi uudestaan Star Warsin esiosia, joissa McGregor näytteli. Paitsi että nyt kyseessä on uusi sarja.”

Ira Hurskaisen mielestä avausjaksot olivat todellakin odotukset arvoiset:

”Oli mukava päästä matkaamaan taas hieman enemmän ympäri galaksia ja uudet hahmot tuntuivat kiintoisilta myös. Tunteikkaat kohdat iskivät lujaa feelseihin, Ewan sukelsi rooliinsa tauon jälkeen edelleen upeasti. Lisää olisi voinut katsoa vaikka samoin tein!”

Myös Niklas Tirkkonen tykkäsi kovasti:

”Obi-Wanin oma sarja yllättää. Se alkaa rohkealla ja vaikuttavalla kohtauksella fanien suosikkihetkestä, eikä kierrokset todellakaan laske. Ensimmäisen jakson tunnelmointi tekee terää, mutta jaksoparin todellinen tähti on kakkosjakso, jossa nähdään niin nokkelaa sanailua kuin huimaa toimintaa. Ehkä Ewan McGregorin paluun suhteen ei olisi tarvinnutkaan olla niin kyyninen.”

Kyynisiä kommentoijiakin nimittäin löytyy:

”Näkemättä paskaa”, totesi nimettömäksi jäävä toimituksen ulkojäsen, joka päätti jättää koko sarjan katsomatta.

Suosittelemme siis katsomaan itse ja muodostamaan oman mielipiteen!

Obi-Wan Kenobin kolmas jakso tulee katsottavaksi Disney Plus -palveluun keskiviikkona 1. kesäkuuta. Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut