Netflixin tuleva Assassin’s Creed -sarja vailla vetäjää – Die Hard ja Vikings: Valhalla -kirjoittaja poistui projektista

Alkuperäiset videopelit ovat todella suosittuja.

4.1.2023 19:30

Netflix on kehittellyt liveaction-adaptaatiota suursuosituista Assassin’s Creed -videopeleistä jo useamman vuoden ajan. Uutta televisiosarjaa luotsaamaan kiinnitettiin kesällä 2021 Jeb Stuart (Die Hard, The Fugitive – Takaa-ajettu, Vikings: Valhalla), mutta hän ei sittenkään jatka pestissä enää pidempään.

Tuoreen haastattelunsa yhteydessä Stuart kertoo tilanteen taustalla olevan pääasiallisesti logistiset syyt. Sarjan tuotanto päätettiin siirtää Los Angelesista Lontooseen ja samalla se annettiin sikäläisen tiimin hoiviin. Uusi tiimi jatkaa hänen visionsa kehittelemistä sen sijaan, että koko projekti aloitettaisiin aivan puhtaalta pöydältä.

Stuartilla ei kuitenkaan ole mitään hampaan kolossaan asian tiimoilta.

”Tiedän [sarjan] tulevan olemaan mahtava, milloin ikinä se julkaistaankaan. Ubisoftin porukka on fantastinen,” hän suitsuttaa.

Netflix ei ole vielä ilmoittanut kuka tulee istahtahtamaan uutuussarjan showrunnerin tuolille Stuartin poistuttua projektista. Sarja on edelleen esituotantovaiheessa, joten myös konkreettisempia tietoja sen sisällöstä – näyttelijät, aikakausi, juonikuvio yms. –  täytyy vielä toistaiseksi odotella kärsivällisesti.

Ubisoft-studion kehittelemä sekä julkaisema ensimmäinen Assassin’s Creed -videopeli julkaistiin vuonna 2007. Alla kooste franchisen vuosien varsilla julkaisemista pelitrailereista.

Lähde: Collider

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia