Nyt Disney Plussassa: Minisarja parikymppisestä naisesta, joka huijasi vuosia terveyskeksinnöllään – Ministerit ja terveysjätit menettivät 700 miljoonaa dollaria

The Dropout

Mainio sarja, jota voi suositella.

Disney Plussaan on ilmestynyt uusi minisarja The Dropout, joka kertoo ällistyttävän tositarinan. Elizabeth Holmesia ylistettiin uudeksi Steve Jobsiksi, kun hän perusti alle 30-vuotiaana Theranos -yrityksensä, jonka tarkoituksena oli mullistaa terveydenhoitoala.

Kaikki ei kuitenkaan sujunut aivan suunnitelmien mukaan. Hän oli saanut valtavan määrän rahoittajia entisistä Yhdysvaltojen ministereistä ja suurista terveysjäteistä lähtien, ilman että kukaan oli perillä yrityksen keksinnön tilasta. Holmes sai kunniaa presidentistä lähtien, kunnes kaikki paljastui huijaukseksi. Yhteistyökumppanit menettivät arviolta 700 miljoonaa dollaria.

Kahdeksanosaisen The Dropoutin pääroolissa nähdään Amanda Seyfried. Muissa rooleissa muun muassa Stephen Fry, Laurie Metcalf ja William H. Macy. Kutkuttavaa Holmesin tapausta on käsitelty myös HBO:n dokumentissa The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley, jonka on ohjannut Alex Gibney.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut