Nyt Mubissa: Myös kriitikko voi olla rakastettu – Loistava dokumentti Pulitzer-palkitusta elokuvamiehestä, jonka kuolemaa suri niin Scorsese kuin Spielbergkin

Vahva suositus.

30.12.2021 18:01

Kriitikko Roger Ebert (1942–2013) oli yksi aikansa arvostetuimpia elokuva-arvostelijoita. Chicago Sun-Timesiin kirjoittanut Ebert sai suurta kansallista kuuluisuutta erilaisten tv-ohjelmien kautta, joissa hän esiintyi yhdessä Chicago Tribune -lehden kriitikon Gene Siskelin kanssa.

Ebert palkittiin kirjoituksistaan Pulitzer-palkinnolla, mikä oli aikanaan ensimmäinen kriitikolle myönnetty Pulitzer. Myöhemmin Ebert sairastui vakavasti ja syöpä vei hänen puhekykynsä.

Dokumentti Life Itself käy läpi Ebertin uraa ja seuraa hänen viimeisiä aikojaan. Ebertin kuolemaa suri valtava määrä elokuvantekijöitä, aina Martin Scorsesesta, Steven Spielbergistä Christopher Nolaniin ja moneen muuhun. Vaikka Ebert olisi haukkunut heidän elokuvansa, yleensä tekijät ymmärsivät lopulta miksi reaktio on ollut kielteinen.

Life Itself on nyt kuukauden ajan katsottavissa Mubissa. Yleensä elokuvat eivät sisällä suomen kielistä tekstitystä, mutta Life Itselfissä on myös tekstit suomeksi.

Mubi on palvellut elokuvan ystäviä jo yli 10 vuotta, mutta nyt palvelu on saamassa isompaa jalansijaa. Palvelun tyyliin kuuluu se, että sinne lisätään päivittäin yksi elokuva, joka on katsottavissa kuukauden ajan. Mubissa on myös laaja elokuvakirjasto.

Lisää luettavaa