Nyt Paramount Plussassa: Hauskemmanpuoleinen komedia – päätähti munasi Oscar-gaalassa, sai porttikiellon

IMDb-arvosana on 6,4.

8.1.2022 16:03

Paramount Plussassa on nyt elokuva Diktaattori (2012).

Adeleen on ollut pienen Wadiyan arabivaltion ehdoton itsevaltias 7-vuotiaasta asti. Adeleen on ylimielinen pölkkypää, joka riistää kansaansa, halveksii demokratiaa ja pitää ihmisoikeuksia hyvänä vitsinä. Adeleen haluaa ydinaseen, koska sellainen kuuluu diktaattorilla olla. Ohjuksessa pitää olla terävä kärki, ei tylppä. Yhdysvallat uhkaa Aladeenia kuitenkin sotatoimilla ellei diktaattori päästä YK:n asetarkastajia maahansa. Niinpä Aladeen matkustaa New Yorkiin vakuuttamaan länsimaat rauhanomaisista aikeistaan.

Näyttelijöinä Sacha Baron Cohen, Ben Kingsley, Anna Faris, Jason Mantzoukas, Sayed Badreya, Adeel Akhtar, Aasif Mandvi sekä Rizwan Manji. Ohjauksesta vastaa Larry Charles.

Episodin kolmen tähden arvostelussa sanottiin seuraavasti:

Diktaattorin mehevin komedia syntyy sovinistisen ja rasistisen hirmuhallitsijan ja amerikkalaisen suvaitsevaisuuden kohtaamisista. Aladeenin vastapari on luomukauppias Zoey, kainalokarvoistaan ylpeä vegaani-feministi, jota näyttelee mainio Anna Faris (Puputalo, Sinun numerosi?). Aladeenin ja länsimaisen demokratian kasvatin välille kehitellään rakkaussuhdetta, joka – anteeksi nyt vain – tuskin tulee kestämään.”

Cohen munasi pahasti Oscar-gaalassa vuonna 2012. Hän esiintyi Diktaattori-elokuvan rooliasussa mukanaan kaksi naisvartijaa. Jossain vaiheessa Ryan Seacrest haastatteli häntä ja Cohen heitti hänen päälleensä Pohjois-Korean edesmenneen diktaattorin Kim Jong-Ilin ”tuhkat.” Cohenilta kiellettiin tämän jälkeen pääsy ainakin tuon vuoden Oscar-tapahtumiin. Alla traileri.

Lue myös: Nyt Paramount Plussassa: Isä-tytär-suhteesta voi koitua hyvää mutta myös pahaa – leffassa mukana kolme Oscar-voittajaa – Episodi.fi

Lisää luettavaa