Pedro Almodóvar: ”Madonna kohteli meitä kuin hölmöläisiä” – paljastaa kuinka poptähti lähenteli naimisissa ollutta Antonio Banderasta

Ohjaajalegenda purkautuu.

29.4.2020 17:01

Espanjalaisohjaaja Pedro Almodóvar kertoo kirjoittamassaan avoimessa päiväkirjassa The Guardianin mukaan, kuinka popin kuningatar Madonna kohteli häntä surkeasti vuonna 1990 – ja lähenteli naimisissa ollutta Antonio Banderasta.

Espanjalaiset olivat juuri saaneet valmiiksi elokuvan Sido minut, ota minut. Almodóvar tapasi Madonnan Dick Tracy -elokuvan kuvauksissa ensimmäisen kerran, ja myöhemmin Madridissa. Hän muistelee, kuinka Madonna oli hänen lisäkseen kiinnostunut tapaamaan Banderaksen.

Myöhemmin Almodóvar oli järjestänyt Madonnalle flamenco-juhlat, jotka poptähti oli kuvannut ja käyttänyt materiaalia ilman lupaa dokumentissa Madonna: Truth or Dare. ”Hän ei kysynyt lupaa käyttää meidän kuviamme ja hän jopa dubbasi minut, koska englantini ei varmaan ollut tarpeeksi hyvää.”

”En välitä, vaikka tämä vaikuttaa kostolta. Jos se olisi ollut toisin päin (minä kuvaamassa Madonnaa ja hänen tiimiänsä ja käyttänyt sitä materiaalia myöhemmin koko maailman nähtäväksi), olisin saanut valtavan iskun syytteen muodossa; toipuisin vieläkin siitä. Madonna kohteli meitä kuin hölmöläisiä, ja minun täytyi saada se sanottua joku päivä.”

Almodóvar muistelee myös, kuinka Madonna oli päättänyt istumajärjestyksestä ja sijoittanut Banderaksen silloisen vaimon Ana Lezan kauas miehestään. Madonna istui tietysti Banderaksen vieressä. ”Antonion ahdistelu oli yksi pääasioista”, ohjaaja kertoo.

”Illallisen lopuksi Ana uskaltautui tulla pöytämme luokse ja sanoi jumalaiselle blondille sarkastisesti: ”Näen, että pidät aviomiehestäni. Se ei yllätä minua, kaikki naiset pitävät hänestä, mutta en pistä pahakseni, koska olen hyvin moderni.” Madonna oli vastannut siihen vain, että häivy.”

Illan aikana Madonna oli myös pyytänyt Almodóvaria tulkkaamaan Banderakselle, joka ei siihen aikaan puhunut yhtään englantia, kysymyksen, että pitääkö hän siitä, että naiset lyövät häntä. Banderas oli tehnyt kieltävän eleen, mutta sanonut olevansa ”naisten intohimojen palveluksessa”.

Lisää luettavaa