Quentin Tarantino Bruce Lee -kritiikistä: ”Voitte imeä ky**ää”

Hollywood-fantasia suututti monet ihmiset.

2.7.2021 14:32

Kun Quentin Tarantinon Once Upon a Time in Hollywood ilmestyi 2019, jäi se heti somejoukkojen runtelemaksi, sillä siinä on kohtaus, jossa legendaarinen Bruce Lee häviää taistelukohtauksen.

Kohtaus ei ollut kuulemma kunnioittava Leetä kohtaan, miekkosesta leivottiin siinä varsinainen mulkero, ja saatiinpa siitäkin kohu aikaiseksi.

Kyseessä ei ole tositapahtumiin perustuva elokuva, vaan kuten nimikin viittaa, on se Hollywood-satu, jonka pohjalla on löyhästi oikeisiin tapahtumiin perustuvia tarinoita Hollywoodista.

Tarantino oli juttelemassa Joe Roganin ohjelmassa, jossa hän purki mieltään kohusta.

— Ymmärrän kyllä, jos hänen tyttärellään [Shannon Lee] on ongelma kohtauksen kanssa. Se on hänen isänsä, helvetti soikoon. Jokainen muu valittaja voi imeä ky**ää.

– Cliff [Brad Pitt] voittaa Leen [Mike Moh] vain koska hän huijaa miekkosta. Ei hän muuten olisi voittanut sitä tappelua.

Kohtaus on avattu paremmin Tarantinon elokuvan pohjalta kirjoittamassaan uudessa kirjassa.

Tarantino puhui haastattelussa Leen huonosta tavasta ”tägätä” stunttimiehiä, eli osua heihin oikeasti potkuilla ja lyönneillä.

Toisaalta Leen elämäkerran kirjoittanut Matthew Polly kertoo kirjassaan Leen ottaneen kanssanäyttelijänsä ja työtoverinsa huomioon erityisellä lämmöllä.

Lähde: Entertainment Weekly

Lisää luettavaa