Richard Gere kommentoi kollegansa poismenoa: ”Luotimme toisiimme näyttelijöinä ja ystävinä”

Näyttelijä suree kollegansa poismenoa.

31.3.2024 23:01

Näyttelijä Richard Gere muistelee Upseeri ja herrasmies -kollegaansa Louis Gosset Jr.:ää, joka kuoli vastikään.

”Aina välillä kuulen kadulla, kun ihmiset huutavat minulle ’hei Mayo, Mayo-neesi’, ja se on Loun ansiota. Olimme kaikki ylpeitä elokuvasta ja Lou oli ylpeä omasta panoksestaan siinä. Kuten pitääkin. Hän oli nöyrä kaveri. Kun hän voitti Oscarin, olimme iloisia hänen puolestaan taiteilijana ja ihmisenä”, Gere sanoo.

”Niin tiukka kuin Foley oli, tunsit aina lämpimän sydämen lyövän hänessä. Siksi Lou oli niin tehokas roolissaan. Hän ei ollut vain kovis, vaan henkilö, joka välitti nuorista, joita mentoroi”, Gere kertoo Gosset Jr.:n roolista.

”Hän oli tiimipelaaja, mukana palvellakseen tarinaa. Kohtauksissa meillä oli aito luottamus toisiamme kohtaan, joka kehittyi hyvin nopeasti. Luotimme toisiimme kollegoina, mutta myös ihmisinä.”

Richard Gere sanoo, että ihmisillä ei ollut korkeita odotuksia elokuvaa kohtaan. ”Se tehtiin pienellä budjetilla ja teimme kovasti töitä, jotta siitä tulisi mahdollisimman hyvä. Tein elokuvan Akira Kurosawan kanssa ja olin yllättynyt, että hänen top 10 -listaltaan löytyi Upseeri ja herrasmies.”

Lisää luettavaa