Ristiretki USA:n toimintaa vastaan kävi kalliiksi – Prime Videoon lisätyn leffan päähenkilöstä on montaa mielipidettä

IMDb-arvosana on 6,2.

26.1.2023 05:30

Prime Videossa on nyt elokuva Viides valta (2013).

Benedict Cumberbatch esittää WikiLeaksin perustajaa Julian Assangea tositapahtumiin perustuvassa draamatrillerissä, jossa yhden miehen ristiretki korruptoitunutta valtiovaltaa vastaan tulee hänelle kalliiksi.

Assange ei ollut elokuvaprojektin fani. Hän lähettikin sähköpostin Cumberbatchille, ettei tämä osallistuisi leffan tekemiseen.

Episodin kolmen tähden arvostelussa tuumittiin näin:

”Koska aihe on tunnettu, pitää tapahtumat kertoa juuri niiden virstanpylväiden mukaan, ja näin tarinasta tulee hajanainen kokoelma kohtauksia. Sen henkilöihin ja tapahtumiin on näin vaikea kiinnittyä. Onneksi pääosiin valitut Cumberbatch (Uusi Sherlock) ja Brühl (Rush) ovat taitavia näyttelijöitä. Elokuvaa seuraa heidän takiaan mielellään, eikä lähinnä kahdesta viimeisestä Twilight-elokuvasta tunnetun ohjaaja Bill Condonin tasapaksu työ haittaa pahemmin.”

Sisäministeri Priti Patel hyväksyi Assangen luovuttamisen Yhdysvaltoihin 17. kesäkuuta 2022. 1. heinäkuuta 2022 ilmoitettiin, että Assange oli virallisesti valittanut luovutusmääräyksestä. Assange on ollut vangittuna Belmarshin vankilassa Lontoossa huhtikuusta 2019 lähtien.

Lue myös: Oscar-ehdokas Jamie Lee Curtis: ”Olen aina tuntenut oloni ulkopuoliseksi” – Episodi.fi

Lisää luettavaa