Sean Penn oli Ukrainassa, kun sota alkoi: ”Harkitsin sotivani Venäjää vastaan”

Odotettu dokumentti saa pian ensi-iltansa Berliinissä.

23.2.2023 21:31

Venäjän presidentti Vladimir Putin aloitti hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan helmikuussa 2022. Sean Penn oli sattumalta Ukrainassa hyökkäyksen alkaessa.

Pennin piti tehdä kevyt ja viihdyttävä dokumentti presidentti Volodymyr Zelenskyin noususta näyttelijästä maansa johtohahmoksi, mutta toisin kävi.

Zelenskyi kieltäytyi poistumasta maasta, kun Pennin piti paeta Puolaan jalkaisin. Penn harkitsi aluksi sotivansa Venäjää vastaan, mutta päätyi toisiin ajatuksiin.

Penn tapasi Putinin vuoden 2001 Moskovan filmifestivaaleilla Jack Nicholsonin kanssa, kun he olivat Venäjällä markkinoimassa Kunniasanalla-elokuvaansa.

– Meitä kuskattiin saattueessa. Tiesimme, että Putin oli vierailemassa festivaaleille. Hyväksyimme sen takia kutsun festivaaleille. Aika oli silloin hyvin erilainen. Saattueemme ajoi erittäin kovaa, eivätkä he välittäneet ihmishengistä. Maanviljelijät lähestyivät meitä ponikärryineen, mutta turvallisuusjoukot huitoivat heidät pampuillaan kauemmaksi. Se oli yliampuvan aggressiivista, Penn kertoo.

Putinia Penn kutsuu ”pieneksi ja karmivaksi kiusankappaleeksi, josta jäi kylmä ja ikävä vaikutelma.”

Pennin Superpower-dokumentti kertoo Zelenskyistä ja Ukrainan sodasta. Sen ensi-ilta on pian Berliini filmifestivaaleilla.

Lähde: Uproxx

Lisää luettavaa