Tänään tv:ssä: Oliko Scarlett Johansson väärä valinta tähän vuoden 2017 elokuvaan? Leffa herätti kohua jo ennen ilmestymistään

IMDb-arvosana 6,3.

Japanilaisen mediafranchisen pohjilta kasattu Hollywood-toimintaleffa Ghost in the Shell ilmestyi vuonna 2017.

Scarlett Johansson esittää kyborgia, joka on aivoja lukuun ottamatta kone. Dystooppisessa tulevaisuudessa elinten korvaaminen mekaanisilla laitteilla on tavallista ja mieleen hakkeroituminen mahdollista.

Samanniminen anime-elokuva on yksi kyberpunk-genren virstanpylväistä yhdessä Blade Runnerin ja Matrixin kanssa. Sen viehätys perustuu yksityiskohtaiseen animaatioon, joka parhaimmillaan syventää elokuvan esittämää todellisuutta ja sitä, millaisiin kysymyksiin ihmisyyden luonteesta voimme joutua tulevaisuudessa vastaamaan.

Elokuva herätti jo tuotantovaiheessa kohua. Monien mielestä päärooliin olisi pitänyt valita japanilainen näyttelijätär Hollywood-tähden sijaan.

Vuoden 2017 Ghost in the Shell ei yllä edeltäjänsä älylliselle tasolle, mutta tarjonnee tarpeeksi kauniita kuvia ja viihdyttävää toimintaa sekä Scarlettin että action-leffojen ystäville. Scifin ystävien kannalta sen temaattinen sydän jää valitettavan ohueksi. 

Ghost in the Shell nähdään Herolla sunnuntaina 22.05.2022 klo 19.40. Elokuva kuuluu myös Prime Videon ja Paramount Plussan valikoimiin. Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut