Arvostettu näyttelijä liittyi Woody Allenin puolustajiin: ”Jotkut kanssanäyttelijäni tekivät olettamuksen, että hän on syyllinen”

Hänet nähdään myös ohjaajan uusimmassa elokuvassa.

31.1.2022 21:01

Ohjaaja Woody Allen on saanut uuden puolustajan veteraaninäyttelijä Wallace Shawnista. Shawn muistetaan erityisesti elokuvista Prinsessan ryöstö ja Ilta Andrén kanssa, mutta vastikään hänet on myös nähty Allenin uudessa elokuvassa Rifkin’s Festival (niissä maissa, missä elokuva on mahdollista nähdä).

Allenin entisen naisystävän tytär Dylan Farrow on syyttänyt häntä hyväksikäytöstä. Allen vapautui syytteistä kahdesti, mutta #MeToon jälkimainingeissa Allen on julkisesti tuomittu – ei oikeuslaitoksen, vaan kansan syvien rivien parissa. Moni näyttelijä, kuten Colin Firth, Kate Winslet, Michael Caine, Rebecca Hall ja Timothee Chalamet ovat ilmaisseet, että eivät enää työskentelisi Allenin kanssa.

Sen sijaan esimerkiksi Diane Keaton, Javier Bardem ja Scarlett Johansson ovat puolustaneet Allenia julkisuudessa. Shawn kirjoitti jopa viime vuoden lopulla kolumnin aiheesta.

”Olin hyvin järkyttynyt, kun jotkut kanssanäyttelijäni tekivät olettamuksen, että Woody on syyllinen vakavaan rikokseen, josta voi joutua vankilaan. — Tietysti, jos joku kuten Dylan sanoo, että se tapahtui hänelle, en syytä ihmisiä jotka ajattelevat että se saattaa olla totta. Mutta toisaalta Woody sanoi, että niin ei tapahtunut.”

Hänestä on outoa, että moni muu näyttelijä vain olettaa Allenin olevan automaattisesti syyllinen. Shawn sanoo seuranneensa tapausta ja lukeneensa siitä paljon. ”Näin dokumentin, jossa yritettiin todistaa Dylanin tarina, mutta en usko että se tapahtui.” Shawn ei yksilöinyt mikä dokumentti on kyseessä, mutta sen oletetaan olevan HBO:n minisarja Allen v Farrow, joka on saanut osakseen myös runsaasti kritiikkiä yksipuolisuudesta.

”Tällä hetkellä näyttelijöiden agentit käskevät tuomitsemaan Woodyn, ja kieltäytymään työskentelemästä hänen kanssansa. Jos useammat ihmiset, kuten Scarlett Johansson ja Dianne Wiest esimerkiksi, sanoisivat että työskentelevät ilolla hänen kanssaan, silloin kelkka ehkä kääntyisi.”

Vuonna 2019 Johansson puolusti Allenia. ”Rakastan Woodya. Uskon häntä ja työskentelisin hänen kanssaan koska tahansa.” Kun Johansson sai kritiikkiä, hän kuittasi sen sillä, ettei tiedä asiasta sen enempää kuin muutkaan, mutta on oikeutettu ajattelemaan kuten haluaa. Myös Bardem on korostanut, että Allenia ei ole koskaan tuomittu, ja että olisi avoin työskentelemään hänen kanssaan jatkossa.

Lisää luettavaa