Javier Bardem puolustaa edelleen Woody Allenia: ”Syyttävällä sormella osoittaminen on hyvin vaarallista”

Bardem luottaa yhteiskunnan rakenteisiin.

30.12.2021 20:01

Näyttelijä Javier Bardem puolustaa edelleen seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytettyä ohjaajalegenda Woody Allenia. Bardem muistuttaa The Guardianin haastattelussa, että Allen on kaksi kertaa vapautunut syytteistä.

Bardem työskenteli Allenin kanssa Vicky Christina Barcelona -elokuvassa. Elokuvan kuvauksissa Bardem ja Penelope Cruz rakastuivat.

”Syyttävällä sormella osoittaminen on hyvin vaarallista, jos asiaa ei ole laillisesti todistettu. Ilman sitä kyse on vain juoruilusta”, Bardem sanoo. Moni näyttelijä on tuominnut Allenin julkisesti, vaikka hyväksikäytölle ei ole löytynyt todisteita. Bardem sanoo, että luottaa demokraattisen yhteiskunnan oikeusjärjestelmään.

”Yritän seurata logiikkaa: seurataan yhteiskunnan olemassa olevia sääntöjä koskien sitä, onko joku syyllinen vai syytön. Jos juttu avataan taas ja hänet todetaan syylliseksi, olen ensimmäinen joka sanoo kuinka kamala asia. Tähän mennessä niin ei ole tapahtunut.”

Bardem ja Cruz työskentelivät yhdessä jo ennen Vicky Christina Barcelonaa – elokuvassa Kinkkua, kinkkua (1992) pari nähtiin ensimmäisen kerran. Silti he antavat kunnian Allenille siitä, että he ovat nyt yhdessä. ”Tietenkin annamme hänelle kunnian. Hän yhdisti meidät jälleen – paljon kunniaa!” Allen ei kuitenkaan saanut kutsua heidän häihinsä. ”En usko, että hän olisi tullut. En tiedä kuinka sosiaalinen hän on.”

Lisää luettavaa