Tiesitkö näitä yllättäviä faktoja MacGyverista? Suomalaissukuinen Koivula toimi sarjan neuvonantajana

Viisi villiä faktaa.

Ihmemies-sarjaa seurattiin aikoinaan silmä kovana. Mental Floss keräsi yhteen mielenkiintoista triviatietoa sarjan tuotannosta.

1. On olemassa todellisen maailman Ihmemies – tavallaan. Käsikirjoittaja Lee David Zlotoff päätti MacGyverin perustavan taistelutaitonsa enimmäkseen älyyn ja linkkariin. Myöhemmin hän törmäsi John Koivula nimiseen jalokivitutkijaan, jolla tuntui olevan taitoja melko lailla kaikesta – fysiikasta kemiaan. Kun sarjaa alettiin tehdä, Koivulasta tuli sarjan tieteellinen neuvonantaja.

Kun sarjassa tarvittiin MacGyver-tyylistä ratkaisua pulmaan, he soittivat Koivulalle, joka keksi miten tilanteesta selviydytään. Jos tempaus oli vaarallinen, sarjasta jätettiin aina muutama vaihe pois, jotta ihmiset eivät kokeilisi Ihmemies-temppuja kotonaan.

2. MacGyverin etunimi oli alkuperäisissä suunnitelmissa Stacey. Sarjan viimeisellä kaudella nimeksi paljastui Angus. Richard Dean Anderson ehdotti sitä itse nähtyään sen mainostaulussa Vancouverissa.

3. Sukunimi sai inspiraatiota McDonaldsista. Pikaruokaketju oli tuolloin jostain syystä niin suosittu, että ihmiset asettelivat sukunimien eteen mc tai mac -etuliitteitä. MacGyverin nimi oli aluksi pelkkä Guy. Zlotoff ehdotti sitten etuliitettä mac, jolloin nimestä olisi tullut MacGuy. Kaikkien mielestä nimi tarvitsi kuitenkin kolme tavua ja lopulta nimeksi muodostui MacGyver.

4. Ihmiset luulivat sarjan tekijöiden tappaneen oikean sarvikuonon. Erikoistehoste tiimi sai käyttöönsä 40 000 dollaria, joten sarvikuonosta tuli ilmeisesti liiankin aidon näköinen. Vihaiset katsojat soittivat jakson jälkeen ja syyttelivät tuottajia sarvikuonon tappamisesta. Jaksossa ainut elävä olento, joka loukkaantui oli MacGyver itse. Richard Dean Anderson astui vahingossa ojaan ja loukkasi selkänsä niin pahasti, että se vaati leikkauksen kaksi vuotta myöhemmin.

5. Koivula ei ollut ainut, joka keksi Ihmemies-tyylisiä ratkaisuja pulmiin. Sarjan tuottajat pyysivät faneja keksimään temppuja rahakorvausta vastaan. Kaikki kirjeen luettiin, mutta vain yksi niistä pääsi mukaan sarjaan. Tempauksessa MacGyver korjasi ajoneuvon jäähdytysjärjestelmän kananmunalla. Kananmunan kypsyessä se tukki reiän, joka tukki vuodon.

Lähde: Mental Floss

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut