Toimituksen suosikit: Hitti ennen ilmestymistään ja taas yksi leffariitelyn uhri

Uusi versio Tuntemattomasta sotilaasta oli viikon katsotuin elokuva jo ennen ensi-iltaansa. Toisessa ääripäässä jälleen yksi elokuva jäi Nordisk Filmin ja Finnkinon rahariidan jalkoihin.

27.10.2017 14:43

Ennakkonäytösten ansiosta Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas keräsi yli 48 000 katsojaa jo ennen varsinaista ensi-iltaansa. Ei liene vaikea kuvitella, mikä elokuva on viikonlopun iso hitti.

Episodin Toimituksen suosikit -taulukossakin Tuntematon kiilasi kärkeen viikonlopun uutuuksista. Se ei silti noussut suosituimmaksi kotimaiseksi, sillä Ikitiellä on vielä niukasti parempi keskiarvo.

Toiseksi tullut uutuus jakoi tehokkaasti mielipiteitä. Manifesto on nähty näyttelyssä taideteoksenakin. Elokuvassa Cate Blanchettin muuntautumiskyky tekee vaikutuksen, kun hän useassa, monesti tekstin kanssa ristiriitaisessa roolissa posottaa enemmän tai vähemmän tunnettuja poliittisia ja taiteellisia manifesteja. Projektia fanittavatkin joutuvat hieman ihmettelemään, mikä hauskan kokonaisuuden pointti on.

Kun elokuvan ohjaaja on Claire Denis ja pääosassa Juliette Binoche, voi olla varma, ettei romanttinen komedia ole pelkää kevyttä pintaa. Silti Aurinko sisälläni ei tällä kertaa ihan vakuuttanut. Sen keski-iän kipuilua pidettiin jopa kehittyneen maailman ongelmien vatvomisena.

Saw-franchisen seitsemän vuoden tauon jälkeen henkiin herättävä Jigsaw on sarjan kahdeksas elokuva. Sen piti tulla halloweenin kunniaksi normilevitykseen, mutta lipputuloutuksista käytävän riidan vuoksi se joutuu tyytymään lyhyeen piipahdukseen yksittäisissä teattereissa.

Kovin moni ei yllättynyt, kun se ei osoittautunut ensimmäisen veroiseksi. Sen todettiin kuitenkin paikoin harhailevan sen verran kalkkuna-arvojen puolelle, että se onnistui viihdyttämään edes sillä tasolla.

Klikkaa taulukko suuremmaksi.

Lisää luettavaa