Toimituksen suosikit: No onkos tullut Kesä?

Vielä tänä viikonloppuna teattereihin saapuu huimat kuusi uutta elokuvaa, sitten meno hieman rauhoittuu loppuvuodeksi. Tällä kertaa settiin kuului leffoja, jotka ovat hyviä tai niin huonoja, että ne ovat hyviä.

30.11.2018 17:35

Olisi helppo pistää Kesä-elokuvan hyvä vastaanotto nostalgian piikkiin, sijoittuuhan se kasari-Neukkuihin. Uuden nuorisokulttuurin ja -musiikin nousu lopun aikoja elävässä Neuvostoliitossa on kuitenkin paljon enemmän kuin paketti tarttuvaa musiikkia ja muistoja Kekkoslovakian ajoilta. Se on myös lämmin ja raikas rakkauskertomus.

Sellainen on tavallaan myös Full of Love – Pakomatka pakastimesta. Tosin burleskin maailmaan sukeltava dokumentti kehottaa rakastamaan itseään. Sen saa tuta ohjaaja Iina Terho, joka lähti tekemään dokkaria suomalaisesta edelläkävijästä ja päätyi tutkailemaan omaa suhdettaan kroppaansa ja naisellisuuteensa.

Pari vuotta sitten norjalaiset yllättivät katastrofileffalla The Wave. The Quake siirtyy Geirangerin vuonolta Osloon, jossa iskee maanjäristys. Mitään muuta se ei teeskentele olevansa ja näyttää sitä tehdessään sikahyvältä!

Konsensus Episodin toimituksessa Swingers-trailerin katsomisen jälkeen oli, että elokuvassa on jotain erityistä: sen haluaisi katsoa Luokkakokous-leffojakin vähemmän. Oli siis melko positiivinen yllätys, kun Pamela Tolan esikoisohjaus onnistui puutteistaankin huolimatta viihdyttämään ja naurattamaan.

Tämä ei ole vitsi: 1900-luvun puolivälistä lähtien joka vuosikymmen on tehty kymmenkunta sovitusta Robin Hoodin tarinasta. Viimeisin pyrkii modernisoimaan kuvakerrontaa ja leikittelee anakronismeilla. Valitettavasti Robin Hoodin ohjaaja Otto Bathurst ei ainakaan vielä ole uusi Guy Ritchie. Mutta ainahan Taron Egertonia ja Jamie Foxxia katsoo.

Pihalla-draamassa nuori mies pähkäilee seksuaalisuuttaan Suomen kesässä. Katsoja pähkäilee, mitä hemmettiä valkokankaalla tapahtuu. Hyvällä onnella se saa aivot nyrjähtämään, jolloin meno muuttuu ratkiriemukkaaksi.

 

Lisää luettavaa