Uusi tutkimus paljastaa: Hollywoodin toimet monimuotoisuuden puolesta jääneet pelkäksi puheeksi

Naiset, mustaihoiset ja aasialaiset elokuvaohjaajat ovat edelleen selkeä vähemmistö.

5.1.2018 15:15

Puheet muutoksesta ja Hollywoodin monimuotoisuuden kasvattamisesta eivät käyneet toteen miesvaltaisella alalla vuonna 2017, kertoo USC Annenbergin julkaisema tutkimus.

Tutkimuksen mukaan naiset ja etniset vähemmistöt eivät ole tekijöinä sen paremmin edustettuina kuin viime vuonna, tai edes kymmenen vuotta sitten. Naisohjaajan uran sanotaan olevan lyhyempi kuin näiden mieskollegoiden, ja 83,7% naisista ei saa mahdollisuutta ohjata toista elokuvaansa, toisin kuin 55,3% miesohjaajista.

Tämän lisäksi vain 5,2% kaikista ohjaajista, niin naisista kuin miehistäkin, oli mustaihoisia tai afroamerikkalaisia. Aasialaisten ohjaajien osuus oli 3,2%. 1100 elokuvaa viimeisen 11 vuoden ajalta läpikäynyt tutkimus osoittaa, ettei Hollywood ole sen monimuotoisempi kuin se oli kymmenen vuotta sitten.

”Todisteet osoittavat, että kasvavasta huomiosta huolimatta naisten asema kameran takana ei ole muuttunut. Pelkkä keskustelu ei ole ratkaisu näihin ongelmiin – ja keskustelun aika on ohi. Niin kauan, kun suuret mediayhtiöt eivät ota konkreettisia askeleita puuttuakseen palkkaukseen liittyviin asenteisiin, mikään ei tule muuttumaan”, sanoo raportin laatinut Stacy L. Smith.

 

Lähde: The Guardian

Lisää luettavaa