Woody Allen saattaa päättää uransa yhden elokuvan jälkeen: ”En saa enää samanlaista iloa elokuvien tekemistä”

Allen on ohjannut 49 elokuvaa.

28.6.2022 20:02

Variety uutisoi, että ohjaaja Woody Allen saattaa päättää uransa seuraavan elokuvansa jälkeen. Allenin edellinen elokuva Rifkin’s Festival on ohjaajansa 49. elokuva.

”Teen luultavasti vielä vähintään yhden elokuvan. Paljon innostuksesta on poissa. Kun tein elokuvia ennen, ne pyörivät elokuvateattereissa ympäri maata. Nyt teet elokuvan ja se pyörii pari viikkoa. Ehkä puolitoista kuukautta tai kuukauden, ennen kuin se menee striimaukseen tai vuokralle. Se ei tunnu enää samalta. Se ei ole nautinnollista minusta”, Allen kertoi Alec Baldwinin vetämässä Instagram-livessä.

”En saa enää samanlaista iloa elokuvien tekemistä ja niiden saattamisesta elokuvateattereihin. Oli kiva tunne tietää, että 500 ihmistä näkivät elokuvan saman aikaisesti. En tiedä mitä ajattelen elokuvien tekemisestä. Aion tehdä vielä yhden ja katsotaan miltä sen jälkeen tuntuu.”

Allen on yksi menestyneimmistä yhdysvaltalaisista ohjaajista ja käsikirjoittajista. Hän on voittanut uransa aikana neljä Oscar-palkintoa: kolme parhaasta alkuperäisestä käsikirjoituksesta (Annie Hall, Hannah ja sisaret ja Midnight in Paris), sekä yhden Annie Hallin ohjauksesta, joka palkittiin myös parhaan elokuvan Oscarilla.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa