Yhdysvaltojen elokuvateatterit pulassa – Jopa Woody Allenin edellinen elokuva kelpaa nyt teattereihin

A Rainy Day in New York

Who you gonna call? Woody Allen!

Ohjaaja–käsikirjoittaja Woody Allenin elokuvat ovat olleet vastatuulessa jo pidemmän aikaa. Amazon tuotti pari Allenin tuotosta, mutta ahdistelusyytösten nostaman paineen vuoksi jätti A Rainy Day in New York -elokuvan julkaisematta.

Allen hankki oikeudet elokuvaan Amazonilta ja elokuvaa levitettiin Euroopassa. Yhdysvalloissa elokuvaa ei kuitenkaan ole vielä nähty. Nyt verrattain pieni tuotantoyhtiö MPI Media Group on hankkinut oikeudet levittää elokuvaa Yhdysvalloissa. Elokuva näkee ensi-illan myöhemmin syksyllä.

Jotkut elokuvan tähdet, kuten Timothee Chalamet ja Selena Gomez, pyysivät anteeksi osuuttaan elokuvaan ja lahjoitti palkkansa hyväntekeväisyyteen. Allen kritisoi muistelmissaan esimerkiksi Chalamet’n päätöstä, kertoen että näyttelijä oli pahoitellut Allenin siskolle ohjaajan julkista tuomitsemista ja ajatelleen omaa Oscar-kampanjaansa Call Me by Your Name -elokuvaan liittyen.

Yhdysvalloissa elokuvateatterit kärvistelevät koronaviruksen vuoksi. Hollywoodista ei tule uusia elokuvia näytettäväksi, ja katsojamäärät ovat muutenkin alhaiset. Jopa Tenetin voidaan tulkita flopanneen parin viikon katsojalukujen perusteella. Allenin uusin elokuva Rifkin’s Festival saa maailmanensi-iltansa San Sebastianin elokuvajuhlilla.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut