Woody Allen ajattelee koronan olevan naula elokuvateollisuuden arkkuun: ”Saatan lopettaa elokuvien tekemisen”

AOP

Uhkakuvia ilmassa.

Ohjaajalegenda Woody Allen ei näe elokuvateollisuuden tulevaisuutta kovin ruusuisena. Itseasiassa hän uskoo, että koronavirus COVID-19 on viimeinen naula elokuvateollisuuden arkkuun.

Hän kertoo Financial Timesin haastattelussa, että tänä kesänä hänen oli tarkoitus kuvata 50. elokuvansa Pariisissa. ”Virus päätti kaiken. Olen 84-vuotias ja kuolen pian. Vaikka olisin kirjoittanut maailman parhaimman käsikirjoituksen, ei olisi ketään tekemässä sitä, eikä ketään kenelle näyttäisin sen.”

Hän huomauttaa, että on tehnyt vuodesta 1969 elokuvia lähes vuosittain samalla kaavalla. ”Olen tottunut kirjoittamaan käsikirjoituksen, repäisemään sen ulos kirjoituskoneestani, viemässä sen tuottajalleni, joka budjetoi sen, me roolitamme ja sitten kuvaamme sen. Olen tehnyt vuosia ja vuosia sen samalla kaavalla – hyvin simppeli prosessi.”

Hän on huolissaan myös siitä, kuinka osa elokuvateattereista saattaa lopettaa toimintansa kokonaan viruksen seurauksena. ”Elokuvateatterit ovat suljettuja täällä nyt, enkä tiedä kuinka moni avaa ovensa uudelleen… Ihmiset ajattelevat, että ei kotona ole niin paha, voi syödä illallista ja sen jälkeen katsoa elokuva isolta television näytöltä, jossa on teräväpiirto ja surround-äänentoisto”, Allen sanoo.

”En halua tehdä elokuvia televisioon, joten saatan lopettaa niiden tekemisen.”

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut