Yllätyspaluu: 2010-luvun ylistetyimpiin lukeutuva draamasarja saa neljännen kauden vuonna 2022!

Tämä on erittäin tervetullut.

29.4.2020 18:01

2010-luvun ylistetyimpiin sarjoihin lukeutuva tanskalainen Vallan linnake, alkuperäiseltä nimeltään Borgen, saa yllätyspaluun. Tanskan yleisradio DR uutisoi, että sarjan uusi kausi nähdään vuonna 2022.

Vallan linnake seuraa Tanskan ensimmäisen naispääministerin nousua valtaan, ja seuraa kuinka valta muuttaa ihmistä. Päärooleissa nähtiin Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen ja Game of Thrones-tähti Pilou Asbæk. Uuteen kauteen on varmistettu palaavan ainakin Knudsen ja Sørensen.

Sarja myytiin aikoinaan yli 70 maahan ja se sai lukuisia palkintoehdokkuuksia, kuten BAFTA:n ja Prix Italian. Sarja toimi ponnahduslautana myös Knudsenille, joka on näytellyt muun muassa Westworldissä, Infernossa, sekä suomalaisessa Ikitiessä. Sarjan luoja Adam Price on Vallan linnakkeen jälkeen työstänyt sarjoja Huuto syvyydestä ja Netflixin Ragnarok.

Vallan linnake on Tanskan yleisradion suosituin sarja kautta aikojen, mutta tarkoitus ei ollut tehdä jatkoa ainoastaan siksi. DR:n ohjelmapäällikkö on aiemmin sanonut, että tarkoitus on luoda uutta, eikä jäädä paikoilleen junnaamaan. Neljäs kausi ei ole hänen mukaansa suora jatko, ja se ottaa myös tämän päivän politiikan huomioon. Ilmeisesti Knudsenin pääministerihahmo nähdään uudella kaudella ulkoministerinä.

Lisää luettavaa