Yökukkujille tv:ssä: Yksinkertaisesti yksi parhaista sotaelokuvista! Rankat kohtaukset sieppaavat

IMDb-arvosana on 8,1.

3.3.2023 17:03

Yksi Charlie Sheenin  hienoimmista rooleista on varmasti Oliver Stonen ohjaamassa sotaelokuvassa Platoon. Elokuva sai peräti neljä Oscar-palkintoa.

Tarinassa Sheenin esittämä nuori vapaaehtoinen sotilas joutuu todistamaan sodan kauhuja ja miten niistä ovat vastuussa vihollisen lisäksi myös oma puoli. Sheenin hahmo perustuu Oliver Stonen omaan sotakokemukseensa Vietnamissa.

Elokuvassa riittää mielenkiintoisia henkilöitä, kuten arpinaamainen ja armoton Barnes (Tom Berenger) sekä toinen taitava, mutta paremmalla moraalisella kompassilla varustettu taistelija Elias (Willem Dafoe). Elokuvassa nähdään myös vielä uransa alkupuolella oleva Johnny Depp.

Kingiä esittävä näyttelijä Keith David pelasti kuvauksissa Charlie Sheenin hengen. Avoimin sivuovin lentänyt helikopteri kääntyi liian jyrkästi ja heitti Sheenin kohti avointa ovea. David sai hänet onneksi kiinni ennen tipahtamista.

Platoon voitti Oscarin muun muassa parhaasta elokuvasta ja parhaasta ohjauksesta. Berenger ja Dafoe olivat molemmat ehdolla parhaasta sivuosasta. Elokuva on myös Elisa Viihde Viaplayssa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 04.03.2023 klo 01.55, Nelonen
  • Su 19.03.2023 klo 21.00, Hero
  • Ke 22.03.2023 klo 21.00, Hero

Lue myös: Muistatko vielä 80-luvun povipommi Brigitte Nielsenin? Tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDB

Lisää luettavaa