7 jännittävää faktaa Robert Downey Jr:stä – murtautui naapurinsa kotiin

Ja urakin oli mennä viemäristä alas.

31.12.2019 04:30

Robert Downey Jr. tunnetaan nykyisin erityisesti Marvel-elokuvistaan. Alla muutamia faktoja tähdestä.

1. Näytteleminen tulee tähdellä verenperintönä. Hän on ohjaaja Robert Downeyn ja näyttelijä Elsie Downeyn poika. Hän teki debyyttinsä isänsä elokuvassa Pound (1990).

2. Hän lopetti koulunsa 16-vuotiaana ja alkoi tavoitella näyttelijänuraa. Hyvistä lähtökohdista huolimatta Downey Jr työskenteli uransa alkuvaiheissa tarjoilijana.

3. Tähden ensimmäisiä rakkaustarinoita oli tykästyminen Sarah Jessica Parkeriin. Downey Jr oli taustanäyttelijä Tytöt vain bailaavat (1985) -elokuvan kuvauksissa, jossa he tapasivat.

4. Downey Jr:n uran olivat tuhota alkoholi ja huumeet. Hän muun muassa murtautui vuonna 1996 sekavassa olotilassa naapurinsa kotiin, koska luuli taloa omakseen ja sammui naapurinsa sänkyyn. Pahimmat ajat olivat vuosina 1996 – 2001. Näyttelijä päätyi useasti pidätetyksi, vangituksi ja huumevieroituksiin. Lopulta hän sai potkut Ally McBeal -tv-sarjasta. Vuonna 2003 Downey Jr. palasi takaisin julkisuuteen raittiina ja alkoi rakentamaan uraansa uusiksi.

Downey Jr:n isä oli huumeaddikti, joka tarjosi pojalleen ensimmäisen marihuanasätkän, kun hän oli vasta kuusivuotias.

5. On innokas autojen keräilijä. Tallista löytyy ainakin Corvette, Bentley, Volvo, Ford Mustang, Audeja, Porsche, Mercedes ja niin edelleen.

6. Tähden kaikkien aikojen lempinäyttelijä on Peter O’Toole.

7. Tykkää Domino’s -ravintolan pizzasta, jonka väliin hän ujuttaa pasta carbonaraa.

Lähde: Hello Magazine

Lisää luettavaa