Wrap: Aikooko Bob Iger myydä Disneyn? Sisäpiirissä työskennellyt uskoo niin

Tämä olisi vuosisadan kauppa.

31.12.2022 23:09

Wrap Pro kirjoitti spekulatiivisen artikkelin, jossa pohditaan Disneyn tulevaisuutta. Bob Iger palasi Disneyn johtoon Bob Chapekin epäonnistuneen, alle kolmivuotisen kauden jälkeen.

Korkealla Disneyn sisäpiirissä ollut henkilö, joka on työskennellyt Igerin alaisuudessa, antoi oman veikkauksensa Wrapille. ”Hän aikoo myydä yrityksen. Tämä on huipputarjous äärimmäiselle kaupantekijälle.” Henkilön mukaan Iger ottaisi ilomielin vastaan kunnian olla Disneyn viimeinen toimitusjohtaja.

Iger aloitti Disneyn toimitusjohtajana vuonna 2005, jonka jälkeen hän on ostanut yrityksiä Disneyn alaisuuteen lähes 100 miljardilla dollarilla. Wrap kirjoittaa, että Disney osti Pixarin (2006), Marvelin (2009), Lucasfilmin (2012) ja 21st Century Foxin (2019).

Wrapin mukaan Iger kirjoitti elämäkerrassaan ystävyydestään Applen Steve Jobsiin ja tämän vaimoon. Rakkaus ja luottamus oli hänen mukaansa molemminpuolista. Jobs kuoli vuonna 2011. Applen nykyinen toimitusjohtaja Tim Cook ei ole tehnyt kovin paljoa hankintoja Applelle, mutta sanoi huhtikuussa, että ei sulje pois ison yrityksen ostamista. Suurin syy kaupalle olisi saada vyön alle isoja nimiä ja paljon immateriaalioikeuksia.

”Jos mahdollisuus näyttäytyy, emme poista laskuistamme isomman yrityksen ostamista”, Cook sanoi. Maailmassa ei ole montaa yritystä, joka voisi ostaa Disneyn. Merkillepantavaa on myös Apple TV Plus -striimipalvelun vähäinen tarjonta

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia