Disneyn entinen toimitusjohtaja avoimena striimipalveluista ja Netflixistä: ”He nostivat oman alustansa meidän elokuviemme kustannuksella”

Kiinnostavia ajatuksia.

30.1.2022 18:31

Vastikään Disneyn toimitusjohtajan pestistä eronnut Bob Iger on avoimena New York Timesin haastattelussa. Iger kertoo, että tiesi Disneyn tarvitsevan Foxin viihdesisällöt käyttöön, kun Rupert Murdoch soitti ja kertoi etsivänsä niille ostajaa.

”Tiesimme jo silloin, että aiomme perustaa Disney Plussan ja astua mukaan striimausbisnekseen. Jos meillä olisi National Geographic, Simpsonit, Avatar ja koko kirjasto, meillä olisi iso skaala, jolla kilpailla”, Iger kertoo.

Hän muistelee myös aikaa, jolloin Netflixillä oli oikeudet esittää Disneyn materiaalia omassa palvelussaan. ”He nostivat oman alustansa meidän elokuviemme kustannuksella. Eräänä päivänä tajusin, että me käytännössä myymme ydinaseteknologiaa kolmannen maailman maahan, ja nyt he käyttävät aseita meitä vastaan.”

Iger on myös sitä mieltä, että isot teknologiayritykset, kuten Apple tai Amazon ovat ymmärtäneet immateriaalioikeuksien arvon. ”Jos he kertovat hienoja tarinoita, se auttaa heidän yrityksiään. En väitä, että ne yritykset olisivat tappiollisia, mutta ne ovat mukana elokuvabisneksessä muista syistä.”

Iger ei usko, että korona tappaa elokuvateattereita, mutta näkee paljon ongelmia edessäpäin. ”Se saattaa aiheuttaa vakavan vamman, joka ei ehkä koskaan parane.” Hänen mukaansa kuluttajat tulevat valitsemaan tarkemmin mitä elokuvia katsovat elokuvateattereissa ja mitä kotona. ”Uskon, että entistä vähemmän elokuvia tullaan julkaisemaan valkokankailla.”

Lisää luettavaa