Alfred Hitchcock kieltäytyi tapaamasta Steven Spielbergin yrityksistä huolimatta: ”Tuntisin oloni hu*raksi”

Legendat eivät koskaan tavanneet.

27.11.2021 19:31

Far Out Magazine kirjoitti jutun, miksi ohjaajalegenda Alfred Hitchcock kieltäytyi aikoinaan tapaamasta nuorta elokuvantekijää Steven Spielbergiä.

Hitchcockin tiedetään pitäneen Spielbergin Tappajahaista ja kehuneen Spielbergiä. Spielberg taas on myöntänyt, että Hitchcock on ollut yksi hänen esikuvistaan. Siitä huolimatta tapaaminen ei koskaan järjestynyt, Spielbergin kovasta yrityksestä huolimatta.

Stephen Schochet kertoo audiokirjassaan Tales of Hollywood, kuinka Hitchcock oli pyytänyt vartijoita poistamaan kuvauksiin murtautuneen nuoren miehen elokuvansa Family Plot – perintö (1976) -kuvauksista. Tunkeutuja oli Spielberg, joka yritti päästä tapaamaan idoliaan.

Myöhemmin, kun Tappajahai oli jo noussut suureksi menestykseksi, Spielberg yritti sopia tapaamista, mutta Hitchcock systemaattisesti kieltäytyi. Näyttelijä Bruce Dern kertoi muistelmissaan, kuinka yritti vakuuttaa Hitchcockin tapaamaan Spielberg, mutta tuloksetta.

”Sanoin, että olet hänen idolinsa, hän haluaa vain istua kanssasi ja jutella viiden minuutin ajan”, Dern kirjoitti. Hitchcock oli kysynyt, että eikö kyseessä ollut sama henkilö, joka ohjasi sen ”kalaelokuvan”. ”En voisi koskaan istua hänen kanssaan alas ja jutella hänen kanssaan… Koska katsoisin häntä ja tuntisin oloni huoraksi”, Hitchcock oli Dernin mukaan sanonut.

Myöhemmin Hitchcock selvensi, että hän toimi Universal Studiosin Tappajahai -venekierroksen äänenä. ”He maksoivat minulle miljoona dollaria. Otin rahat ja tein sen. Olen varsinainen huora. En voi istua alas pojan kanssa, joka teki kalaelokuvan… En voisi edes koskea hänen käteensä”, Hitchcock oli sanonut.

Lisää luettavaa