Arnold Schwarzenegger juutalaisvihasta: ”Vihaajat kuolevat yhtä surkeina kuin ovat eläneetkin”

Legenda puhui uusimmalla videollaan juutalaisvihasta.

7.3.2023 17:31

Arnold Schwarzeneggeristä on tullut aktiivinen tubettaja. Tällä kertaa legenda pohti antisemitismin nousua Yhdysvalloissa. Hän sanoo, ettei yksikään suosittu aate ole perustunut vihaan.

– Natsit? Luusereita. Etelävaltiolaiset? Luusereita. Apartheidin kannattajat? Luuseita. En halua teidän olevan luusereita. En halua teidän olevan heikkoja, vaikka kaverini sanovat, että älä puhu niille. Se ei ole sen väärti, Schwarzenegger sanoo.

– En välitä mitä he sanovat. Välitän teistä. Te olette sen väärti. Kukaan ei ole täydellinen, joten ymmärrän miten ihmiset sortuvat ennakkoluuloihin ja vihaan, Iso-Arska sanoo.

Yhdysvaltalainen Anti-Defamation Legue on juutalaisjärjestö, joka valvoo juutalaisten etuja maassa. Viime vuosi oli järjestön mukaan pahin sitten vuoden 1979. Juutalaisia vastaan tehtiin yhteensä 2 717 raportoitua viharikosta.

– On helpompi keksiä salaliittoteorioita siitä, kuinka juutalaiset ovat onnistumisesi tiellä, kuin hyväksyä se, että sinun pitäisi vain tehdä kovemmin työtä.

– On helpompi vihata kuin oppia. Kukaan ei ole valinnut vihan tietä ja sanonut lopuksi, että elinpä hienon elämän. Ei, vihaajat kuolevat yhtä surkeina kuin ovat eläneetkin. Voit edelleenkin valita paremman elämän.

Katso Iso-Arskan video alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia