Arnold Schwarzeneggerin elämäntapaopas yllätti toimittajan: ”Täytyy myöntää…”

Tsempaten uuteen vuoteen.

28.12.2023 10:01

Elämme aikaa, jossa erilaiset julkkisten elämäntapaoppaat ovat kustantajille kuin kissanminttua. On siis selvää, että kun yksi maailman tunnetuimmista kasvoista, näyttelijä, kehonrakentaja ja Kalifornian entinen kuvernööri Arnold Schwarzenegger kirjoittaa oman oppaansa, kirja aktivoi myös sellaisia lukijoita, jotka tarttuvat kirjoihin harvemmin.

Schwarzeneggerin tsemppaava puheenparsi on tullut tutuksi erityisesti sosiaalisen median kautta. Arskalla on oma uutiskirjeensä, jossa hän jakaa vinkkejä urheiluun, sekä tietysti tili muun muassa Instagramissa, jonne hän kuvaa paitsi sydämellisiä videoita lemmikeistään myös kantaaottavia videoita erinäisistä poliittisista aiheista. Oli miehestä mitä mieltä tahansa, hän puhuu järkeviä ja vakuuttavasti.

Tartun tällaisiin kirjoihin suurella varauksella, mutta täytyy myöntää, että se tempaisi mukaansa. Kirja on jaettu järkevästi lukuihin, jossa on yksi elämänohje kerrallaan. Schwarzenegger ei luettele omia menestystarinoitaan, vaan kertoo kuinka on onnistunut kipuamaan tavoitteisiinsa askel kerrallaan. Kirja voitti puolelleen jo alussa, kun Schwarzenegger sanoo rehellisesti, että menestymiseen vaikuttaa tahdonvoiman lisäksi niin moni muukin asia: taloustilanne, terveys ja muut ongelmat voivat osoittautua sivuuttamattomiksi.

Ehkä päällimmäiseksi kirjasta jää se ajatus, että asioihin voi opetella suhtautumaan eri tavalla. Positiivisella ajattelutavalla pääsee jo pitkälle, eikä kannata heittää pyyhettä kehään kepein perustein. Myös menestyneimmillä on vaikeaa, kukaan ei ole ongelmille immuuni. Mikään kirja ei ole turha, jos se saa yhdenkin lukijan motivoitumaan ja jaksamaan.

Jesse Raatikainen

★★★★

Ajattele isosti – 7 oppia menestymiseen. Be Useful – Seven Tools for Life. Kirjoittanut Arnold Schwarzenegger. Suomentanut Pia Korpisaari. Kustantaja Docendo. 222 sivua.

Lisää luettavaa