Colin Farrell halusi polttaa tupakkaa Pingviinin roolissa, studio kielsi: ”Ihan kuin joukko 12-vuotiaita alkaisi polttaa kuubalaisia sikareita Pingviinin takia”

The Batman

Vaikea suhde.

Variety uutisoi Colin Farrellin haastattelusta, jossa näyttelijä kertoo taistelleensa sen puolesta, että saisi polttaa tupakkaa roolissaan Batmanin arkkivihollisena Pingviininä.

Sarjakuvissa Pingviini nähdään silinterihatussa, monokkelissa ja tupakan kanssa, mutta tulevassa väkivaltaa ja kauhua sisältävässä The Batman -elokuvassa ei ole mitään tavaramerkeistä. Studio ei antanut lupaa tupakoinnille.

”Isot studiot tekevät isoja päätöksiä esimerkiksi sellaisista asioista, kuin tupakan näkymiseen elokuvissa. Taistelin urhoollisesti tupakasta. Yhteen vaiheeseen sanoin, että voin jättää sen sytyttämättä, mutta he vastasivat vaan ei. Ihan kuin joukko 12-vuotiaita alkaisi polttaa kuubalaisia sikareita, koska Pingviini polttaa sikareita elokuvassa.”

Emma Stone joutui samanlaisen tilanteen eteen Cruellassa. ”Disney-elokuvassa ei ole lupaa polttaa. — En halua promota tupakointia, mutta en yritä myöskään promota koiranpentujen nylkemistä”, Stone täräytti.

Suomessa hieman vastaavanlainen tapaus koettiin kymmenisen vuotta sitten, kun Vesku -dokumentin dvd-julkaisun kannessa olevan Vesa-Matti Loirin huulien välistä poistettiin tupakka. Köpöinen ratkaisu näyttää naurettavalta vielä tänä päivänä.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut