Disney on tehnyt valtavan vuoren rahaa Marvel- ja Star Wars -elokuvilla

Vieläkö rahantekokoneessa on käyttövoimaa?

18.3.2024 17:07

Disney omistaa nykyisin huomattavan määrän viihdeteollisuuden kulttuuriperinnöstä. Jätti on saanut haltuunsa muun muassa Star Warsin ostaessaan Lucasfilmin sekä supersankarihahmoja 20th Century Fox- ja Marvel-kauppojen myötä.

Etenkin Star Wars- ja Marvel-franchiset ovat olleet todellinen rahasampo Disneylle, vaikka soraääniäkin on kuultu joidenkin fanien taholta sen suhteen, minkälaisia elokuvia Disneyn alaisuudessa markkinoille on tullut. Tästäkin huolimatta Disney on kerännyt elokuvillaan valtavan määrän rahaa.

Star Wars: The Rise of Skywalker.

Disney maksoi Lucasfilmistä George Lucasille noin 4 miljardia dollaria, ja osapuilleen saman Marvelista. The Wrapin tietojen mukaan Marvel on tuonut Disneylle 11,6 miljardia dollaria ja Star Wars 13,2 miljardia dollaria. Yhteensä tästä kertyy 25 miljardia dollaria.

Viime vuosina on ollut merkkejä menestyksen laantumisesta, joka voi olla jatkossa uhka Disneyn rahasampojen menestykselle. Uusia Star Wars -elokuvia on tulossa useita, joiden ilmestymisen jälkeen nähdään, vieläkö esimerkiksi Star Wars vetää yleisöä teattereihin.

Lue myös: Tämä uusista Star Wars -elokuvista tiedetään – yhden nimi selvillä ja sijoittuvat aivan eri aikakausiin – Episodi.fi

Lähde: Uproxx

Lisää luettavaa