Ensimmäiset reaktiot Jokerista julki: ”Jännittävin sitten Yön ritarin”, ”En voi uskoa, että se on olemassa”, ”Kirjaimellisesti mellakka”

Elokuva saanut muutaman ylistävän arvion.

31.8.2019 20:59

Yksi vuoden odotetuimmista elokuvista, Jokeri, esitettiin äsken ensimmäistä kertaa yleisölle ja kriitikoille Venetsian elokuvajuhlilla. Ensimmäiset arviot ovat suorastaan ylistäviä Digital Spyn mukaan.

Vaikka huono sanoa vielä mitään esimerkiksi IMDb-arvosanoista, yli 500 ratingin keskiarvo on 9,7/10. Toki arvosteluissa voi olla löysää, sillä IMDb:ssä on monilla käyttäjillä tapana joko antaa 10 tai 1 tähti sen mukaan onko kovakin fani vai ei.

Kriitikot ovat olleet erittäin suopeita ja Joaquin Phoenix on noussut yhdellä vedonlyöntisivustolla ykköseksi parhaan miespääosan Oscar-palkintoon. IndieWire kirjoittaa arvostelussaan, että ”Jokeri on hyvin omaperäinen, rohkea ja jännittävin supersankarielokuva sitten Yön ritarin”.

FirstShowing.netiin kirjoittava toteaa, että: ”On aika ennen Jokeria. Ja aika Jokerin jälkeen. En tiedä onko maailma valmis tälle elokuvalle. Ehkä se on? Elokuva on RÄIKEÄ. Se on hullu. Se on uskalias. Se on pitelemätön. En voi uskoa, että se on olemassa. Mutta se on. Ja se on tulossa.”

Dokumentaristi James Jones pääsi ensimmäisten joukossa katsomaan elokuvaa. Hän kirjoittaa Twitterissä: ”En voi uskoa kuinka hyvä Jokeri on. Se on mestariteos. Hauska, synkkä, kaunis, laaja-alainen ja aivan v*tun cool. Joaquin Phoenix on mestarillinen ja jokainen kuva on suurenmoinen.”

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Ben Mekler kirjoittaa: ”Jokeri muuttaa supersankarielokuvat iäksi. Se on varmasti kiistanalainen. Elokuva on kirjaimellisesti mellakka.”

 

Lisää luettavaa