Harry Potter -stara Daniel Radcliffe paljasti syyn, miksi puhui kirjailija J. K. Rowlingia vastaan

Somekohina jatkuu edelleen.

2.11.2022 10:14

Harry Potter -kirjailija J. K. Rowling on joutunut useammankin somemyrskyn keskelle kirjoitettuaan omia mielipiteitään naiseudesta, sukupuolista ja transihmisistä. Hänet on tuomittu transfoobikoksi siitäkin huolimatta, että on jo vuosikymmenten ajan puolustanut HLBTQ+ -ihmisten oikeuksia.

Myös Potter-tähti Daniel Radcliffe puhui kirjailijaa vastaan ja on nyt paljastanut, miksi teki niin.

– Tunsin kovaa tarvetta tehdä niin, koska etenkin Potterin jälkeen olen tavannut monia queer- ja translapsia sekä -nuoria, jotka ovat löytäneet itsensä Pottereiden avulla. Kun näin heidän tuskansa, halusin kertoa heille, etteivät kaikki franchisessa työskennelleet ole samaa mieltä. Mielestäni se oli tärkeää, Radcliffe kertoo.

– Olen työskennellyt Trevor Projectissa jo yli kymmenen vuotta, enkä usko, että olisin pystynyt katsomaan itseäni peilistä, jos en olisi sanonut mitään. Ei ole kuitenkaan minun tehtäväni arvuutella mitä kukakin päässään miettii.

Trevor Project on amerikkalainen voittoa tavoittelematon järjestö, joka keskittyy itsemurhien ehkäisyyn lesbojen, homojen, biseksuaalien, transsukupuolisten, queer- ja kyseenalaistavien nuorten keskuudessa.

Lähde: Comicbook

Lisää luettavaa