Illalla tv:ssä: Roadmovie sai kaksi Oscaria – päätähti söi kuusi tuntia putkeen valmistautuessaan rooliin

IMDb-arvosana on 8,2.

8.8.2022 14:03

Illalla esitetään televisiosta tosipohjainen elokuva Green Book (2019). Elokuva voitti parhaan elokuvan Oscar-palkinnon. Mahershala Ali puolestaan palkittiin parhaasta miessivuosasta, ja leffa sai palkinnon myös parhaasta käsikirjoituksesta. Viggo Mortensen oli ehdolla parhaasta miespääosan palkinnosta, mutta hän ei tällä kertaa saanut pystiä.

Green Bookissa nähdään miten ystävyyssuhde voi kehittyä kahden erilaisen ihmisen välille. Karski italian-amerikkalainen ovimies Tony Lip päätyy muusikko Don Shirleyn autonkuljettajaksi, ja matkalla he kokevat niin rasismia kuin vaarallisia hetkiäkin.

Episodin arvostelussa leffa sai kolme tähteä:

Green Bookin ongelma on, että se todella uskoo sanomaansa eikä näe mitään vikaa lähestymistavassaan. Kyseessä on jälleen elokuva, jossa lievästi rasistinen valkoinen mies muuttaa mielipidettään mustasta miehestä ja elämä hymyilee kaikille. Green Book menee vieläkin pidemmälle ja elokuvassa Tony Lip opettaa Shirleytä pianistin omasta kulttuurista, musiikista ja opettaapa Tony Shirleyn syömään paistettua kanaakin. Oikean Don Shirleyn perhe on mediassa haukkunut elokuvan juuri näistä syistä.

Green Bookin tekijät eivät varmasti tahallisesti ole halunneet tehdä elokuvaa, joka on hieman tökerö. Lopputulos jättää silti toivomisen varaa, vaikka elokuva pitää itseään huomattavasti tärkeämpänä ja parempana kuin se lopulta on.”

Mortensenin näyttelemä Nick Vallelonga kutsui tähden vierailulle ennen kuvauksia. Ruokaa rakastava Vallelonga järjesti kuusituntisen aterian, joka oli kova pala Mortensenille.

– Se melkein tuhosi minut, koska en ollut vielä nostanut painoani. En ollut laajentanut vatsalaukkuani… Se oli lähes tappavaa, Mortensen kertoi.

Tähti sanoi joutuneensa istumaan aterian jälkeen tunnin vuokratussa autossaan vyö auki. Vasta tämän jälkeen hän pystyi ajamaan takaisin Manhattanille. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ma 08.08.2022 klo 22.30, Sub
  • La 13.08.2022 klo 23.05, Sub

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa