Stellan Skarsgårdin väkevä puheenvuoro elokuvan nykytilasta: ”Studioiden rahoittajat eivät välitä myyvätkö elokuvia vai hammastahnaa”

Lumiauramies

Puolusti supersankarielokuvia.

Näyttelijä Stellan Skarsgård piti väkevän puheenvuoron elokuvateollisuudesta The Guardianin haastattelussa. Uutisesta kertoi The Playlist.

Skarsgårdilta kysyttiin mielipidettä supersankarielokuvista, mikä kirvoitti hyvin pohdittuun vastaukseen. ”Minulla ei ole mitään supersankarielokuvia vastaan. Olen ollut parissa ja minusta niillä on ehdottomasti paikkansa. Ongelma on systeemissä, joka sallii kahdeksan ihmisen omistaa puolet maailman varallisuudesta, mikä lisää markkinoiden voimaa, jolloin pienet ja indie-elokuvateatterit katoavat muutamaa isoa kaupunkia lukuunottamatta.”

Skarsgård sanoo, että keskibudjetteja omaaville elokuville ei ole enää jakelukanavaa. Sellaisille elokuville, joissa on ”parhaat näyttelijät, paras käsikirjoitus, mutta jotka eivät voi maksaa kolmea miljoonaa dollaria elokuvan markkinointiin”. Skarsgård sanoo, että kun sellainen elokuva pääsee elokuvateatterilevitykseen, elokuva pyörii vain viikon jos se ei tuota ja ole löytänyt yleisöään siinä ajassa.

Hän huomauttaa, että Kummisetä sai ensi-iltansa vain sadassa yhdysvaltalaisteatterissa. ”Heillä oli vain pieniä mainoksia New York Timesissa, mutta suosio kasvoi ja kasvoi, koska se oli niin hyvä elokuva. Yleisön mielipiteellä ei ole enää väliä.”

Skarsgårdin mielestä Marvel-elokuvat kuuluvat alalle, mutta niiden vastapainoksi pitäisi olla paljon muitakin elokuvia suuressa levityksessä. ”Se on surullinen asia: kun raa’at markkinavoimat astuvat kuvaan, studioita alkaa pyörittää yritykset, jotka eivät välitä myyvätkö elokuvia vai hammastahnaa, kunhan saavat heidän 10 % osuuden tuotoista. Kun AT&T kaappasi Time Warnerin, se käski HBO:n muuttua välittömästi kevyemmäksi ja kaupallisemmaksi. He ovat aina tehneet rahaa, eivät vaan tarpeeksi rahoittajille.”

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut