Suicide Squad 2:n ohjaajaksi yllätysnimi?

Ristiriitaisen vastaanoton saaneen superpahiselokuvan jatko-osan ohjaaja on viimeinkin valittu.

Viime vuonna ilmestynyt DC Comicsin sarjakuviin perustuva, yliluonnollisilla voimilla varustetuista rikollisista kertova elokuva Suicide Squad sai ilmestyessään todella ristiriitaisen vastaanoton. Kovimmat DC-fanit tietty puolustelivat filmiä, mutta monet muut olivat sitä mieltä, että kyseessä oli täysi sekasotku, josta ei tuntunut löytyvän käsikirjoitusta lainkaan. Elokuva kuitenkin tuotti yli 700 miljoonaa dollaria ja vain sillähän on väliä Warner Bros. Picturesin kaltaisille megayhtiöille. Jatko-osan työstäminen lähti siis heti liikkeelle.

Suicide Squad 2:lle ei ole kuitenkaan tuntunut löytyvän ohjaajaa. Se ei tosin johdu siitä, etteikö yksikään ohjaaja haluaisi sellaiseen projektiin mukaan negatiivisen palautteen takia. Vaihtoehtoja on ollut mm. haileffa The Shallowsin ohjannut Jaume Collet-Serra ja juuri Oscar-ehdokkaana ollut Mel Gibson, minkä lisäksi tänä vuonna King Arthur: Legend of the Swordin ohjannut Guy Ritchie on osoittanut kiinnostusta projektia kohtaan, mutta he päätyivät työstämään muita filmejä.

Nyt Variety uutisoi, että elokuvan ohjausvastuu on menossa The Accountant -ohjaaja Gavin O’Connorille. joka myös käsikirjoittaa elokuvan. O’Connor on jo viimeisissä neuvotteluvaiheissa, joten on aika varmaa, että hän myös hoitaa homman. Hän on looginen vaihtoehto siinä mielessä, että The Accountant oli myös Warner Bros. Picturesin elokuva, minkä lisäksi sitä tähdittää DC-elokuvauniversumin Batman-näyttelijä Ben Affleck. Toivottavasti hän saa aikaiseksi eheämmän kokonaisuuden kuin edellisen osan ohjaaja-käsikirjoittaja David Ayer. Hyviä elokuvia DC-elokuvauniversumi tarvitseekin, sillä useat ovat sitä mieltä, että sarja pyörii pohjamudissa verrattuna Marvel Studiosin luomaan elokuvamaailmaan, jonka jokainen leffa on enemmän tai vähemmän onnistunutta viihdettä.

Suicide Squad 2:n on määrä ilmestyä vuonna 2019. Välissä DC-elokuvauniversumista ilmestyvät ainakin tämän vuoden Justice League ja ensi vuoden Aquamanin sooloseikkailu. O’Connor työstää myös jatko-osaa The Accountantille, jota Affleck tähdittää yhä.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut