Tarantino on yrittänyt pestata Stallonen monta kertaa – toimintatähti paljasti mikseivät roolit kelpaa

Muutama muukin on kieltäytynyt.

8.9.2022 05:30

Voisi kuvitella, että tähdet jonottavat Quentin Tarantinon elokuvien näyttelijäksi. Moni huippuluokan nimi niissä on nähtykin, mutta erästä toimintatähteä Tarantino ei ole saanut mukaan elokuviinsa.

Kun Tarantino ilmoitti aikovansa tehdä viimeisen elokuvansa, monet elokuvateollisuuden suuret nimet ilmaisivat kiinnostuksensa tehdä yhteistyötä ylistetyn ohjaajan kanssa, ennen kuin hän jää ainakin jonkinlaiselle eläkkeelle.

Näihin kiinnostuneisiin tähtiin ei kuulune edelleenkään yksi nimi. Tarantinon harmiksi Sylvester Stallone on ollut tavoittamaton haave, vaikka hän on kysynyt toimintatähteä mukaan pariinkin otteeseen.

Stallone kieltäytyi ensimmäisen kerran Tarantinon vuoden 1997 loistoleffasta Jackie Brown. Toisen kerran hän taasen kieltäytyi pestistä vuoden 2007 elokuvasta Death Proof. Tiettävästi Stallonelle oli tarjolla Kurt Russellin rooli.

Syyksi kieltäytymiselleen Stallone on katsonut, että Tarantinon elokuvissa nähtävä väkivalta ei sovi hänen jättämäänsä perintöön. Hän kommentoi vuonna 2012 seuraavasti:

– Ei se ole mahdollista. Minulla on kaksi tytärtä, ja tämä kaveri, hänen harrastuksensa on laittaa teini-ikäiset autoon ja murskata heidät seinään. Se ei tule onnistumaan, Stallone sanoi aikoinaan.

Stallone ja Tarantino kävivät aikoinaan myös keskustelun John Rambosta. Tarantino olisi halunnut, että Rambo kuolee kirjan tapaan, ja kutsui Stallonea pelkuriksi. Stallone piti Tarantinoa hulluna ja totesi, että hän haluaa tehdä jatko-osia.

Adam Sandlerkin on kieltäytynyt roolista Tarantinon elokuvassa, sillä hänelle tarjottiin ”Karhujuutalaisen” roolia elokuvassa Kunniattomat paskiaiset. Kieltäytymisen syynä oli aikatauluongelmat. Will Smith puolestaan kieltäytyi Django Unchainedista, koska hän ei ”halunnut nähdä väkivallan olevan ratkaisu”.

Viime vuonna Tarantino fiilisteli, että voisi tehdä elokuvan David Morrellin kirjasta First Blood, eli siitä samasta kirjasta, josta tehtiin ensimmäinen Rambo-elokuva Taistelija. Tarantinon visioissa pääroolissa olisi Adam Driver, ja Kurt Russell puolestaan olisi sheriffi.

– Jos haluaisin tehdä hyvän elokuvan, jonka tietäisin olevan hyvä, ottaisin David Morrellin romaanin First Blood, ja tekisin siitä elokuvan. Ei sitä elokuvaa, joka tehtiin First Bloodista (Taistelija).

– Joka kerta kun luen sen, dialogi on niin upeaa David Morrellin romaanissa, että sitä lukee ääneen. Se olisi niin hyvä, Tarantino fiilisteli.

Maestrolta on tulossa vielä yksi elokuva, mutta se tuskin on uusi Rambo-leffa. Vielä ei ole tiedossa, minkälaisen elokuvan Tarantino päätyy tekemään.

Lue myös: The Sandmanin luoja Neil Gaiman jyrähti Tesla-pomon kritiikistä – ”Elon Musk ei tule luokseni…” – Episodi.fi

Lähde: Far Out Magazine, Cinemablend, Newsweek, Looper

Lisää luettavaa