Terminator-fanit huomio! James Cameronilta lupaava lausunto leffasarjan tulevaisuudesta

Uusi Terminator-elokuva muuttaisi tarinan näkökulmaa.

20.12.2022 11:30

Eeppisten elokuvien spesialistilta James Cameronilta on parhaillaan elokuvateattereissa uusi leffa. Se on odotettu Avatar: The Way of Water.

Cameron on myös toisen, rakastetun elokuvafranchisen isä, ja se on Terminator. Hän ohjasi ja käsikirjoitti elokuvasarjan parhaana pidetyt elokuvat Terminator (1984) ja Terminator 2 – Tuomion päivä (1991).

Cameronin jätettyä tappajarobotit muiden tekijöiden harteille, monien mielestä laatu on laskenut kuin lehmän häntä. Edes se ei auttanut, että Cameron palasi tuottajan ominaisuudessa leffasarjan pariin elokuvassa Terminator: Dark Fate, sillä Tim Millerin (Deadpool) ohjaama elokuva floppasi tästä huolimatta. Episodi antoi arvostelussa Dark Fatelle kaksi tähteä.

Media on päässyt keskustelemaan Cameronin kanssa Avatar: The Way of Waterin lehdistökiertueen aikana, ja aiheeksi nousi myös Terminator-elokuvien tulevaisuus. SmartLess-podcastissa keskusteltiin muun muassa Cameronin Avatar-elokuvien ympäristöteemoista, jonka yhteydessä nousi esiin tekoäly.

Avatar-elokuvissa kerrotaan ympäristöstä, en käsittele tekoälyä, Cameron tuumi.

Cameron päästi sen jälkeen suustaan pienen tiedonjyväsen.

– Jos tekisin uuden Terminator-elokuvan, ja yrittäisin käynnistää sen franchisen uudelleen… siitä käydään keskustelua… mutta mitään ei ole päätetty, Cameron paljasti.

– Tekisin sen paljon enemmän tekoälyn näkökulmasta kuin robottien sekoilusta, Cameron täydensi.

Ohjaaja-käsikirjoittajan lausunnosta selviää, että Terminator-universumia ei ole kuopattu huolimatta elokuvasarjan heikosta menestyksestä viime vuosina. Toivoa sopisi, että Cameron palaisi myös ohjaajaksi, sillä Terminatorien menestystä ei näytä voivan taata, jos hän toimii pelkästään tuottajana.

Cameronilla on tällä hetkellä varmasti kuitenkin eniten mielessään Avatar: The Way of Water. Se aloitti kelvolla tavalla lipunmyynnin suhteen, ja Cameronilla saattaakin olla jälleen käsissään hitti. Omilleen pääsemiseksi sen täytyy tosin tienata vielä paljon lisää. Alla podcast.

Lue myös: Lähde: Henry Cavillista tuli pelinappula Dwayne Johnsonin valtapelissä – Teräsmies-paluusta ei ollut edes sopimusta – Episodi.fi

Lähde: The Playlist

Lisää luettavaa