Tissiretusoinnin kohteeksi joutunut Rosamund Pike täytti 45 – tältä hän näyttää nyt

Viimeisin rooli on kohuelokuvassa Saltburn.

27.1.2024 07:00

Hollywood-näyttelijä Rosamund Pike täyttää tänään 45 vuotta. Hänet muistetaan muun muassa elokuvasta Gone Girl (2014).

Pike aloitti näyttelijäuransa muun muassa Romeo ja Julia -näytelmissä Englannin National Youth Theatressa. Hän pääsi lopulta elokuviin saakka, ja hän teki läpimurtonsa ja myös valkokangasdebyyttinsä Bond-tyttönä elokuvassa 007 – Kuolema saa odottaa (2002). Hän oli sitä ennen tehnyt jo tv-sarjoja ja yhden tv-elokuvan.

007 – Kuolema saa odottaa.

Pike sai Bond-roolinsa jälkeen sivuosia pukudraamoissa The Libertine (2004), Ylpeys ja ennakkoluulo (2005), An Education (2009) ja Made in Dagenham (2010). Piken tunnettavuus kasvoi 2010-luvulla, kun hän näytteli elokuvissa Johnny English – uudestisyntynyt (2011), Titaanien raivo (2012), Jack Reacher: Tappajan jäljillä (2012) ja The World’s End (2013).

Hänen merkittävin roolinsa lienee psykologisessa trillerissä Gone Girl (2014). Psykopaatin rooli toi hänelle BAFTA, Golden Globe ja Oscar-ehdokkuudet. Sitten oli luvassa kaksi todellisiin henkilöihin perustuvaa elokuvaa A United Kingdom (2016) ja A Private War (2018), jossa hän näytteli sotareportteria.

Gone Girl.

Primetime Emmy -palkinnon Pike sai komediallisesta minisarjasta State of the Union (2019), ja Golden Globe -palkinto lohkesi mustasta komediasta I Care a Lot (2020).

Vuonna 2021 Pike aloitti Amazonin fantasiasarjassa The Wheel of Time. Viimeisin leffa häneltä on seksikohtauksistaan kohuttu Saltburn (2023). Hän sai siitä BAFTA- ja Golden Globe -ehdokkuudet.

Saltburn.

Pike kertoi joutuneensa usein kuvamanipulaation kohteeksi

Pike kertoi vuonna 2021 päätyneensä uransa aikana monta kertaa kuvamanipuloinnin kohteeksi. Piken mukaan hänen vartaloaan on muokattu monin tavoin elokuvajulisteisiin.

Yhdeksi esimerkiksi Pike nosti vuoden 2011 komedian Johnny English – uudestisyntynyt.

– Johnny Englishin julisteeseen rintojani suurennettiin. Julisteessa, tavallaan hahmokuvassa, minulla on hyvin vaikuttava rintakehä, jollaista minulla ei ole, Pike kertoi.

Toiseen, vuoden 2019 elokuvaan Pike kertoo puolestaan silmiensä väriä muokatun.

– Radioactiveen, outoa kyllä, he tekivät silmistäni ruskeat. En vieläkään oikein tiedä miksi, näyttelijä jatkoi.

Pike pohti myös sitä, kuinka usein kuvien muokkaamista ei edes huomaa – jos se ei ole päivänselvää muokkausta. Hän arveli, että kaikki ovat menettämässä käsityksen siitä, miltä he todella näyttävät.

Radioactivessa Pike näytteli radioaktiivisen tutkimuksen uranuurtajaa Marie Curieta. Alla Piken mainitsema juliste.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Rosamund Pikesta

Sai roolin elokuvassa Gone Girl (2014) Natalie Portmanin, Charlize Theronin, Emily Bluntin, Abbie Cornishin, Olivia Wilden, Julianne Houghin ja Reese Witherspoonin nenän edestä. He kaikki kävivät koe-esiintymisessä, tai heitä harkittiin rooliin.

Pike valmistautui Gone Girl -rooliin erikoisella tavalla. Ohjaaja David Fincher halusi hänet nyrkkeilyharjoituksiin nyrkkeilymestari Holly Lawsonin kanssa.

Hän haki useisiin näyttelijäkouluihin, mutta ei päässyt yhteenkään.

Piken seuraava elokuva on nimeltään Hallow Road, joka kertoo vanhempien kilpajuoksusta aikaa vastaan. Tarinassa vanhemmat saavat tyttäreltään järkyttävän puhelinsoiton traagisen auto-onnettomuuden jälkeen. Piken seurana elokuvassa näyttelee The Americans -vakoilusarjastakin tuttu Matthew Rhys.

Rosamund Pike on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja sekä Saltburnin traileri.

Lue myös: Muistatko vielä O.C.-tähti Mischa Bartonin? Tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: Page Six, Wikipedia, IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia