Toimituksen suosikit: viimeisiä viedään

Vuoden viimeisenä viikonloppuna ensi-iltaan saapuu kolme uutta elokuvaa. Niiden joukkoon viikon uutuuksiksi laskimme myös joulupäivänä ensi-iltaan tulleet kolme muuta nimikettä.

29.12.2017 12:57

Vaikka valinnanvaraa oli tällä kertaa yllin kyllin, ei edes vuoden päättyminen saanut Episodin toimitusta innostumaan. Ainoastaan fantasiasävytteinen, teurastamoon ja uneen sijoittuva lemmentarina Kosketuksissa nousi erinomaisten kastiin.

Toisaalta tarjolla oli paljon kelpoa keskikastin viihdettä. Ferdinand-animaatio ja tv-sarja Solsidanin syrjähyppy valkokankaalle saivat aiheiden ystäviltä kiitettävät arvosanat ja muiltakin hyväksyvää myhäilyä.

Osa nimikkeistä jakoi toimitusta. Woody Allenin elokuvien ystävät pitivät myös hänen uudesta Wonder Wheelistaan, osalle se uponnut ollenkaan. Aleksi Mäkelän 95 oli osalle mukiinmenevä kuvaus Suomen lätkähurmioon saaneista tapahtumista, osa piti sitä lähes henkilökohtaisena loukkauksena.

Siinä välissä Ballerina jäi vähälle huomiolle – kuten tahtoo tapahtua muutenkin animaatioille, jotka eivät tule Disney/Pixar-tallista, tai joissa ei ole keltaisia kätyreitä.

 

Lisää luettavaa