Vuoden 2019 sensaatio jälleen Areenassa – Viiden tähden elokuva kestää useita katselukertoja

IMDb:n Top 250 -listalla sijalla 34.

15.10.2022 09:30

Bong Joon-hon ohjaama Parasite oli vuoden 2019 sensaatio.

Korealaistuotanto keräsi suitsutusta kriitikoilta ja voitti lukuisia palkintoja, joiden kruununa tuli neljä Oscaria: paras elokuva, paras ohjaus, paras käsikirjoitus ja paras kansainvälinen elokuva.

Parasite on ylistyksensä ansainnut.  Se on viiden tähden elokuva: poikkeuksellisen omaperäinen ja kiero musta komedia, jollaisia näkee äärimmäisen harvoin.

Elokuvan keskiössä on kurjassa kellariasunnossa asuva nelihenkinen perhe, jonka kaikki jäsenet joutuvat tekemään hanttihommia.

Kun yksi heistä saa työn varakkaan perheen yksityisopettajana, lähtee käyntiin tarina, joka sisältää toinen toistaan uskomattomampia käänteitä.

Paikoin shokeeraaviakin kohtauksia sisältävä Parasite on pinnan alla myös kannanotto korealaisen yhteiskunnan eriarvoisuuteen.

Ennen kaikkea se on hallitusti ohjattu ja visuaalisesti näyttävä kokonaisuus, jossa mikään ei ole sitä, miltä aluksi näyttää.

Parasite nähtiin keväällä Yle Teemalla ja Yle Areenassa. Elokuva poistui Areenasta kesäkuun lopulla. Nyt Parasite on lisätty uudelleen Areenaan, ja se on katsottavissa 10.1.2023 saakka. Alla traileri.

Lue myös: Nyt Yle Areenassa: Tarantino suosittelee tätä viiden tähden sarjamurhaajaleffaa – karmiva elokuva perustuu tositapahtumiin

Lisää luettavaa