Yöllä tv:ssä: Johnny Deppin saksikäsi-Edward-rooli ei ollut läheskään varma – pelkäsi pestin menevän Hollywood-staralle

IMDb-arvosana on 7,9.

30.8.2023 07:30

Yön tv-tarjonnassa on elokuva Saksikäsi Edward (1990).

Tarinassa epätäydellisesti rakennettu mies elää yksinäistä elämää. Sitten eräänä päivänä esikaupunkinainen tapaa hänet ja tuo hänet maailmaansa.

Johnny Depp kertoi aikoinaan haastattelussa Tim Burton -rooliensa olleen kaikkea muuta kuin selviä tapauksia. Hän kertoi, että oli menettää kiitellyn Saksikäsi Edward -roolinsa.

Depp kertoi vuoden 1999 haastattelussa, että oli varma saavansa potkut klassikkoleffasta. Epävarmuus syntyi Burtonin työtavoista.

– Hän ei tiennyt tarkkaan mitä tekisin, kun tulin kuvauspaikalle – sama juttu oli Ed Wood -elokuvan kanssa. Vietin itse asiassa kaksi ensimmäistä viikkoa Ed Woodin, Saksikäden ja Päättömän ratsumiehen kuvauksissa miettien, että saan potkut. Onneksi Tim oli kuitenkin tyytyväinen, enkä menettänyt työtäni, Depp selvitti.

Saksikäsi Edward (1990).

Depp ei ollut vielä Saksikäsi Edward -roolinsa aikaan mikään supertähti, toisin kuin Tom Hanks. Eräänä päivänä kuvausryhmää ja näyttelijöitä majoittavan talon ovelle kolkutettiin ja Depp oli varma, että oli menettämässä roolinsa Hanksille.

Ovella oli kaksi nuorta tyttöä, jotka kysyivät: ”Onko Tom Hanks täällä? Asuuko hän täällä?” Depp vastasi tytöille, että ”ei vielä”. Tapaus kuitenkin ihmetytti sen verran Deppiä, että hän oli varma siitä, että Hanks korvaa hänet.

Deppin mukaan hetki oli hänen uransa pelottavimpia. Nykyään roolia ei tietysti voisi kuvitellakaan kenellekään muulle kuin Deppille. Voit katsoa haastattelun alta.

Elokuva on myös Disney Plussassa.

Tulevat lähetykset:

  • To 31.08.2023 klo 01.00, STAR Channel
  • Pe 01.09.2023 klo 22.00, STAR Channel

Lue myös: Yleisö valitsi suosikkinsa uudeksi James Bondiksi – Tom Hardy ja Henry Cavill seurasivat perässä – Episodi.fi

Lähde: Movie Web

Lisää luettavaa