Huhhuh! Olipas uuden Tähtien sodan ensimmäisellä leikkausversiolla pituutta!

Ei olisi ollut kovin kevyttä katseltavaa.

Ensi viikon keskiviikkona ensi-iltansa saava Tähtien sota -saagan kahdeksas episodi Star Wars: The Last Jedi tekee ennätyksen kestollaan. Elokuva on nimittäin kaksi tuntia ja 32 minuuttia pitkä, eli kymmenen minuuttia pidempi kuin aiemmin sarjan pisimmän filmin titteliä ominut Tähtien sota: Episodi II – Kloonien hyökkäys.

Nyt elokuvan ohjaaja Rian Johnson on paljastanut, että The Last Jedi kesti aluksi jopa puoli tuntia kauemmin. Elokuvan ensimmäinen leikkausversio oli yli kolme tuntia pitkä!

– Meillä oli alusta alkaen pitkä elokuva. Ensimmäinen leikkausversio oli selkeästi yli kolmituntinen. Se on paljon parempi kahden ja puolen tunnin kestossa, mutta se oli se versio, mistä aloitimme. Paljon hyvää materiaalia lähti leikkauksessa. Arvostelin itse asiassa juuri poistetut kohtaukset, jotka tulevat blu-raylle. Niitä on paljon. Jotkut suosikkikohdistani piti leikata ihan rakenteellisista syistä. Siellä on paljon merkittäviä, todella hyviä kohtauksia. Mukana on jopa muutama pidempi osio, jotka poistimme. Se on outoa, mutta sitä tapahtuu aina. Aivan kuin sinun pitäisi valita vauvoistasi, mitkä pitää tappaa. Siellä on jotkut suosikkihetkeni elokuvasta, Johnson kertoi. Hän halusi kuitenkin painottaa, ettei blu-raylla ole tiedossa pidennettyä versiota leffasta.

– En oikein pidä pidennettyjen versioiden julkaisusta. Mielestäni elokuva on sellainen kuin se on, koska se on mielestäni paras versio siitä. Niin sanottu ohjaajan versio on siis se, jonka näette nyt teattereissa. Kaikki poistetut kohtaukset, ihan sama kuinka paljon niitä rakastan, ne leikattiin syystä pois. Se on vain elokuvan parhaaksi. Poistetut kohtaukset voitte katsoa sitten erikseen, niin ne pitääkin nähdä. Teattereissa näette kuitenkin parhaan version elokuvasta, Johnson totesi.

Faneille on siis luvassa paljon uutta materiaalia, kun elokuva ilmestyy myyntiin.

Vaikka The Last Jedi onkin Star Wars -elokuvista pisin, ei sen huima kolmen tunnin leikkausversio kuitenkaan tee ennätystä. Tähtien sota: Episodi III – Sithin koston alkuperäinen leikkausversio kesti nimittäin noin neljä tuntia!

Lähde: Movieweb

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut