Ikonisen näyttelijän muistelmat julkaistaan 14 vuotta hänen kuolemansa jälkeen – Ensi vuonna Oscar-voittajan ajatuksia luettavissa

Toivottavasti julkaistaan myös suomeksi.

28.11.2021 15:01

The Guardian uutisoi, että näyttelijälegenda Paul Newmanin (1925–2008) kirjoittamat muistelmat julkaistaan ensi vuonna. Näyttelijän kuolemasta on kulunut jo 14 vuotta.

Kustantaja Alfred A. Knopf ilmoitti asiasta. Kirjan käsikirjoitus löytyi vastikään Newmanin ja hänen leskensä Joanne Woodwardin kotoa Conncecticutista. Kirjassa Newman käy läpi ajatuksiaan näyttelijäntyöstä, ohjaamisesta, nuoruudesta, perheestä, julkisuudesta, Hollywoodista, Broadwaysta, rakkaudesta, hänen avioliitoistaan, juomisesta, politiikasta, kilpa-ajamisesta, sekä ikääntymisestä.

Newman oli naimisissa Woodwardin kanssa 50 vuotta. Kirjaa hän ryhtyi kirjoittamaan jo 1980-luvulla. Apua hän sai käsikirjoittaja Stewart Sterniltä, joka haastatteli useita Newmanin kollegoita ja läheisiä.

Newmanin kerrotaan käyneen kirjassaan läpi myös epäilyksiään omasta urastaan Marlon Brandon ja James Deanin aikalaisena. Myöhemmin Newmanista tuli poliittinen aktivisti, kilpa-autoilun mestari, Oscar-palkittu näyttelijä ja yrittäjä, jonka hyväntekeväisyys on tuottanut lähes miljardin.

Lisää luettavaa