Episodin tärpit Helsingin kirjamessuille: kova kattaus Renny Harlinista ja Kati Outisesta Samuli Edelmanniin ja Hannu-Pekka Björkmaniin

Kirjamessut jatkuvat sunnuntaihin 31. lokakuuta asti.

29.10.2021 09:40

Helsingin kirjamessut alkoivat torstaina ja jatkuvat perjantaista sunnuntaihin. Kompaktin neljän päivän aikana nähdään paljon myös elokuviin liittyviä henkilöitä. Episodi koostaa kiinnostavat tärpit tämän postauksen yhteyteen.

Perjantaina 29.10. messuilla vierailee muusikko M.A. Numminen nähdään messuilla keskustelemassa muistelmiensa toisesta osasta On syytä muistaa – muistelmat 2. Näyttelijä, poliitikko Jani Toivola on keskustelemassa kirjastaan Rakkaudesta. Myös näyttelijä Hannu-Pekka Björkman on keskustelemassa kirjailija Nina Honkasen kanssa yhteisestä kirjastaan Pakopiste, joka sisältää esseitä monilta eri kirjailijoilta. Lue Pakopisteen arvostelu tästä linkistä. Kirjailija Antti Tuomainen on kovassa nosteessa, kun Amazon on päättänyt tuottaa hänen Jäniskerroin -romaanistaan Steve Carellin tähdittämän sarjan. Lue Tuomaisen Jäniskertoimen haastattelu tästä linkistä. Tuomainen saapuu messuille kertomaan uudesta kirjastaan Hirvikaava.

Lauantaina 30.10. messuille saapuu näyttelijä Samuli Edelmann uuden kirjansa Samuli – pimeydestä valoon tiimoilta. Kirjan on kirjoittanut Johannes Lahtela. Lue Episodin arvio kirjasta tästä linkistä. Myös ohjaaja Renny Harlin saapuu paikalle keskustelemaan Veli-Pekka Lehtosen kanssa elämäkerrastaan Renny Harlin. Näyttelijä, kirjailija Anna-Leena Härkönen on messuilla Rikospaikka -romaaninsa tiimoilta. Muusikko Ismo Alanko myös kertomassa uudesta elämäkerrastaan, jonka on kirjoittanut Katja Kettu. Fingerpori-mies Pertti Jarla on paikalla puhumassa Fingerporista. Hatsipuri-yrittäjä ja näyttelijä Ville Haapasalo kertoo kirjasta Ville maailman markkinoilla. Toimittaja Sakari Silvola on puhumassa kirjastaan Nukkumatin kylmä sota. Lue arvostelu tästä linkistä.

Sunnuntaina 31.10. messuille saapuu koomikko Ismo Leikola ja Angelika Leikola esittelemään kirjaansa Suo, kuokka ja Hollywood. Näyttelijä Ville Myllyrinne saapuu puhumaan Erityiset -kirjasta. Hytti nro 6 -kirjasta Finlandian pokannut Rosa Liksom saapuu keskustelemaan kirjastaan Väylä. Cannesissa palkittu näyttelijä Kati Outinen sen sijaan tulee kertomaan muistelmateoksestaan Niin lähelle kuin muistan. Kirjailija Pirkko Saisiota voi nähdä Akateemisen kirjakaupan osastolla.

Lisää luettavaa