Illalla tv:ssä: Interpol esitetään nyt ihan väärin – mutta eipä se toimintaa haittaa

IMDb-arvosana on 6,9.

11.11.2022 16:03

Illan toimintana voi katsella leffan The Hitman’s Bodyguard (2017).

Toimintakomediassa uransa huipulta romahtanut henkivartija Michael Bryce saa tehtäväkseen saattaa palkkamurhaaja Darius Kincaidin kansainväliseen rikostuomioistuimeen Haagiin todistamaan julmaa diktaattoria vastaan.

Pääosissa nähdään Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Elodie Yung ja Salma Hayek. Ohjauksesta vastaa Patrick Hughes.

Episodin kolmen tähden arvostelussa tuumittiin seuraavasti:

”Juonikudelma tarjoaa runsaasti sitä, mikä sopii siististi sovinnaiseen genrekaavaan. Diktaattori, Haagin oikeus, todistaja ja turvamies. Mahdollisimman paljon tarpeeksi epäuskottavia tekosyitä suurilta osin toimiville kaahaus- sekä mättöjaksoille. Huumori valetaan sekaan lyhytlauseina. Meno maistuu ja välkkyy niin tutunoloisena, että se ei paljoa tunteita nostata.

Toimivinta antia edustaa parodiallinen ulottuvuus. Ei ole aivan tuiki tavallista, että menestyneestä elokuvasta pilaillaan vasta neljännesvuosisata myöhemmin. Julistetta myöten oiva ratkaisu. Reynoldsin ja Jacksonin yhteiskohtaukset sähköistyvät rivon tyylittömillä viitteillä Kevin Costnerin ja Whitney Houstonin himmentämään The Bodyguard -rainaan.”

Leffaan on päässyt mukaan myös Interpol. Toisin kuin elokuvassa annetaan ymmärtää, Interpolilla ei ole pidätyksiä tekeviä agentteja. Järjestö on kansainvälinen rikospoliisijärjestö, jonka keskuspaikka sijaitsee Lyonissa, Ranskassa, ja sen tavoitteena on kehittää jäsenmaiden rikospoliisien yhteistyötä. Suomi on ollut Interpolin jäsen vuodesta 1928.

Elokuva on myös Viddlassa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Pe 11.11.2022 klo 23.10, Nelonen
  • Su 13.11.2022 klo 00.25, Nelonen

Lue myös: Nyt Viaplayssa: Margot Robbie sekosi kuvauksissa täysin – kuvaukset piti lopettaa, raivosi ja löi kollegaa – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia, IMDb

Lisää luettavaa