Osakkeenomistaja kyseenalaistaa ”woket” Marvel-elokuvat: ”Miksi meillä on pelkkien naisten tai mustien tähdittämiä elokuvia?”

Disneyn sisällä kuohuu. Tällä kamppailulla voi olla rajuja seurauksia yhtiön tulevaisuuden kannalta.

25.3.2024 18:31

Disneyn osakkeenomistaja, Trian Partners -sijoitusyhtiön johtaja Nelson Peltz on noussut otsikoihin hänen yrittäessään vallata Disneyn hallituksesta kaksi paikkaa, jotta yhtiön kurssi saataisiin nousuun.

Peltz on kyseenalaistanut Disneyn strategian tehdä ”woke”-elokuvia, etenkin Black Pantherin ja The Marvelsin.

Peltz antoi Financial Timesille melko rajuja kommentteja:

– Miksi meillä on Marvel-elokuva, jossa on pelkkiä naisia? Ei minulla ole naisia vastaan mitään, mutta miksi minun pitäisi olla sellaisessa mukana? Miksei The Marvelsissa voisi olla myös miehiä? Mihin me tarvitsemme kokonaan mustan näyttelijäkaartin, Peltz kyseli retorisesti.

Black Panther tienasi teattereissa 1,35 miljardia dollaria ja Captain Marvel 1,13 miljardia. The Marvels oli jättimäinen floppi 206 miljoonalla dollarilla, mutta Black Panther: Wakanda Forever tienasi 859,2 miljoonaa. Tulokset puhuvat kyllä ihan menestyneiden tuotteiden puolesta.

Peltzin edustama Trian Partners -sijoitusyhtiö on käynnistänyt Disneyn sisällä kampanjan, jota johtaa Marvel Entertainmentin entinen pomo Ike Perlmutter Disneyn pomo Bob Igeriä vastaan. Trian omistaa 3,5 miljardin dollarin edestä Disneyn osakkeita, 79 prosenttia niistä on Perlmutterin omistamia.

Disney irtisanoi Perlmutterin viime vuonna.

Perlmutter nousi otsikoihin, kun hän nousi vastarintaan Marvel Studiosin pomoa Kevin Feigeä vastaan, koska Feige halusi tehdä Black Pantherin ja Captain Marvelin. Iger tyrmäsi lopulta Perlmutterin vaatimukset.

Financial Times kysyi Peltziltä, pitäisikö Feige irtisanoa Marvel Studiosin johdosta.

– En ole valmis sanomaan sitä ääneen, mutta kyseenalaistan hänen tuloksensa.

Peltzin johtama Trian antoi tänään tiedotteen, jossa yhtiön kerrottiin ”kannattavan herra Igerin hallituksen johtajuutta ja Disneyn toimitusjohtajuutta.”

Lähde: Variety

Lisää luettavaa