Rakkautta & Anarkia kunnioittaa edesmennyttä laatunäyttelijää – lue myös muut Episodin tärpit

Tiistaina 19.9. R&A:ssa on mahdollista tutkia menneisyyttä niin tuoreiden elokuvien kautta kuin palaamalla hieman vanhempien elokuvien pariin.

Pitkän linjan luonnenäyttelijä Harry Dean Stanton kuoli 15. syyskuuta 91-vuotiaana. R&A:ssa esitetään elokuva Lucky, jossa Stanton näyttelee kovasti itsensä oloista miestä, joka joutuu kohtaamaan elämän rajallisuuden. Locarnon elokuvajuhlilla vastikään ekumeenisen tuomariston palkinnon voittanut elokuva on mainio tapa kunnioittaa hienon näyttelijän muistoa.

Osa tiistaina nähtävistä elokuvista on käsitelty jo aikaisemmin. Elokuvista Godless, Happiness, Lipstick Under My Burkha ja Tokyo Idols löytyy maininnat täältä.

Elokuvat Animals, Bobbi Jene, The Desert Bride, Personal Shopper, The Prince of Nothingwood ja Redoubtable on mainittu täällä. Brimstone & Glory, The Levelling, Oh Lucy, Rumble: The Indians Who Rocked the World ja Trip to Spain ovat saaneet omat nostonsa täällä.

Jos ei ole yrmyäijäisen kasariviihteen ystävä, ei välttämättä ymmärrä kotimaisen supersankarileffa Rendelin viehätystä. Mikäli kuitenkin vaihtelu Suomi-elokuvan kentässä kiinnostaa, voi ennakkoesityksessä olevan Rendelin arvion lukea alla olevan linkin takaa.

Their Finest on nimekkäiden näyttelijöiden kansoittama laadukas brittituotanto, joka käsittelee sotamielialan ylläpitämistä toisen maailmansodan Britanniassa. Saksalaisten pommitusten lomassa tehtaillaan propagandaleffoja, joihin Gemma Artertonin esittämä nainen saa tilaisuuden painaa oman puumerkkinsä hyvin miehisessä ympäristössä.

A Gentle Creaturen nimihahmo on lempeä nainen, joka ei suostu hyväksymään virkavallan ylimalkaisuutta, kun hän ei saa yhteyttä vankilassa olevaan mieheensä. Hän lähtee kiltisti selvittämään asiaa virallista reittiä, mikä johtaa syöksykierteenomaiseen painajaiseen, joka valitettavasti on murentuneen yhteiskunnan todellisuutta.

Lisätietoja elokuvien esitysajoista ja -teattereista sekä lipunmyynnistä: hiff.fi

Tiistain elokuvien joukossa on myös Tanskan ehdokas Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon saajaksi. Parents esitetään Kino Tapiolassa Espoossa.

R&A:n Finnhits-sarjassa esitetään aikaisemmin ensi-iltansa saaneet kotimaiset elokuvat Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu, Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus, Tokasikajuttu, Toivon tuolla puolen ja Tom of Finland ja Tyttö nimeltä Varpu, joka on Suomen ehdokas pohjoismaisessa elokuvakisassa. Lue Episodin arviot niistä alla olevista linkeistä!

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut