Stephen King kritisoi Elon Muskin toimintaa – Musk maksaa Kingin ja muiden julkkiksien Twitter-tilistä

Teslamies on kumma jätkä.

23.4.2023 20:01

Kirjailija Stephen King on ollut vuosikausia aktiivinen Twitterissä. Hän on ollut myös kovasanainen sosiaalisen median uudistuksia kohtaan, joita uusi omistaja Elon Musk on tehnyt.

Musk muun muassa on tehnyt varmennetuista tileistä maksullisia. Kuka tahansa voi ostaa Twitter-varmennuksen, eli Twitter Blue -tilin, kahdeksalla dollarilla kuussa. Se on herättänyt kritiikkiä, koska aiemmin sinisen täpän on saanut nimensä perään vain sellaiset käyttäjät tai järjestöt, jotka ovat ylittäneet tietyn seuraajamäärän. Heidän tilinsä on ”varmennettu”, jotta huijareilta vältyttäisi paremmin.

Muskin uudistuksen seurauksena kuka tahansa voi ”varmistaa” tilinsä syöttämällä Twitteriin puhelinnumeronsa ja maksamalla kuukausittain rahaa. Enää huijareilta ei siis voi noin vain välttyä.

Stephen King ja moni muu julkisuuden henkilö on kritisoinut tätä, koska varmennus ei enää merkitse luotettavuutta, vaan on tehty tienaamismielessä. Twitter Bluen käyttäjät saavat twiittinsä myös paremmin näkyviin ja voivat kirjoittaa pidempiä twiittejä.

Kingin sininen varmennus täppä on kuitenkin jäänyt. Samoin monen muun julkisuuden henkilön. Musk paljasti, että maksaa ”henkilökohtaisesti” joidenkin julkkisten Twitter Bluen, mahdollisesti pitääkseen heidät alustalla. Musk sanoi maksaneensa vain William Shatnerin, LeBron Jamesin ja Kingin tileistä, mutta moni muukin, kuten Jason Alexander ja Neil Gaiman on sanonut saaneensa varmennuksen tyhjästä.

King kirjoitti, että Muskin kannattaisi harkita pistää hänen sinisen Twitter Bluensa kustannukset mielummin hyväntekeväisyyteen, kuten Ukrainaan.

Lisää luettavaa